Autonieuws

Specificaties Ferrari F70/F150 druppelen binnen

De spanning is inmiddels om de snijden hier op de redactie. Hoe zal de nieuwe Ferrari eruit zien? Wat kan hij precies? Wat voor indrukwekkende techniek trekt Ferrari uit de kast? We komen steeds dichter bij de ontknoping. Hier de eerste specificaties.

Ondanks dat er al wat eerste specificaties waren losgelaten door Ferrari, hebben we hier de lijst met de meest belangrijke te pakken. Die zijn door Ferrari op een besloten event aan een klant verteld welke het vervolgens weer in alle ´onschuld´ doorgaf aan Ferrarichat. Wel, Ferrari heeft laten weten dat de V12 exact 800 pk weet op te wekken bij 9.200 toeren per minuut. Het KERS hybride systeem is daarbij goed voor 150 pk extra. Tot dusver eigenlijk niets nieuws. Wat wel nieuw is zijn de (bevestigde) sprinttijden. De F150 knal in 3 seconden naar 100 km/h en heeft maar 7 seconden nodig om vanuit stilstand de 200 km/h te bereiken. De topsnelheid ligt op 370 km/h! Vanaf 200 km/h volledig tot stilstand komen neemt 115 meter in beslag. Om zijn positie ten opzichte van concurrenten aan te geven laat Ferrari nog even weten dat de supersportauto in minder dan 7 seconden een rondje Nürburgring doet en op hun eigen Fiorano 3 seconden eerder rond is dan de F12berlinetta.

1.200.000
Het zijn zonder twijfel indrukwekkende prestaties en een dito prestatie van Ferrari. Zelfs met de hybridetechniek aan boord weten de Italianen het gewicht beperkt te houden tot 1.280 kg. Ferrari heeft laten weten er 499 van te produceren waarbij je de keuze hebt uit slechts drie kleuren. En de prijs? Die bedraagt 1,2 miljoen euro per stuk, exclusief lokale belastingen. 

Gerelateerde artikelen

Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië

Autonieuws
Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.