Autonieuws

Nu definitief: Alfa Romeo SUV in 2015

Er is al zo enorm veel gesproken over een SUV bij Alfa Romeo dat je het gevoel had dat die er allang moest zijn. Maar niets is minder waar. Sterker nog, Alfa Romeo heeft nog nooit officieel bekendgemaakt dat het model er komen gaat. Tot nu.

Eindelijk is meegedeeld dat er daadwerkelijk een SUV van Alfa Romeo op de markt zal komen, al zijn er nog geen enkele details van bekend. Bovendien moeten we nog altijd wel geduld hebben. Pas in 2015 is het zover. En dat is geen moment te vroeg. Alfa Romeo heeft modellen nodig om uit het slob te komen. Met enkel de MiTo en Giulietta gaat het merk niet de 300.000 auto´s per jaar scoren waar Marchionne al zolang over roept.

Negen nieuwe modellen
Om het tij te keren bij Alfa Romeo staan er grote plannen klaar. Deze SUV zal namelijk onderdeel worden van maar liefst negen nieuwe Alfa´s die de komende vier jaar op de markt worden gebracht. De aftrap wordt gegeven door de 4C welke tegen het einde van dit jaar op de markt komt. Daarvan komt ongetwijfeld ook een Spider. Vervolgens zal er een full-size sedan op basis van de nog te lanceren Maserati Ghibli bij de dealers worden binnengereden en krijgt de 159 aflossing van de Giulia die er als sedan en stationwagon zal komen. Definitief is tevens de komst van een Alfa roadster die in samenwerking met Mazda wordt ontwikkeld. Grootse plannen die allang de ronde deden. We hopen nu toch vooral op concrete levenstekenen. Dat heeft het merk nodig, maar de liefhebbers zeker.

Gerelateerde artikelen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Aantrekkelijke(re) vanafprijzen voor Alfa Stelvio

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe recordhouder op de Ring: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Autonieuws
Record Alfs
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.