Autonieuws

Onze visie op Skoda’s SUV (2015)

Over een jaar of twee á drie zal Skoda een grote SUV gaan lanceren. Met name de Chinese en Russische markt wil Skoda hiermee bedienen. Wij hebben onze illustrator alvast aan het werk gezet om op basis van Skoda’s laatste ontwerptaal een SUV te ontwerpen die heel goed binnen het gamma past.

Tegen het einde van 2018 zal Skoda op jaarbasis 1,5 miljoen auto’s produceren. Een ambitieuze groeidoelstelling aangezien men het afgelopen jaar op nog net geen 940.000 exemplaren is uitgekomen. Skoda moet dus grote stappen maken. En die stappen ziet men in China en Rusland wel gebeuren. Met een SUV. Een grote SUV.

MQB
Op de eerder genoemde markten is de Skoda Yeti immens populair. Speciaal voor China is zelfs een verlengde Yeti ontwikkeld en wordt die ook daar gebouwd. De op stapel staande SUV staat echter duidelijk een stap hoger op de ladder dan de Yeti. Zoals het nu lijkt komt die eerder in de buurt van bijvoorbeeld de Volkswagen CrossBlue, de concepcar zoals Volkswagen die begin dit jaar presenteerde in Detroit. Het is ook heel waarschijnlijk dat die auto als basis kan gaan dienen. Het MQB-platform is universeel inzetbaar voor alle merken binnen de groep en zou uitstekend passen bij de SUV van Skoda.

5- en 7-zitter
Skoda zal haar SUV als 5- en 7-zitter aan gaan bieden. En daarmee wil men ook de Europese markt niet vergeten. In Europa is wat meer de behoefte aan MPV’s en met een 7-zitter kan Skoda zodoende ook die vervoersbehoefte vervullen. Het duurt nog een heel aantal jaren voordat het zover is, maar de berichten beginnen in combinatie met onze illustratie wel tot leven te komen. Een SUV als deze mag Skoda wat ons betreft zo de showrooms binnenrijden.

Gerelateerde artikelen

Skoda Vision X Concept: T-Roc uit Tsjechie

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Skoda Fabia in aantocht

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een SUV erbij voor Skoda: de Kamiq

Autonieuws
> Artikel lezen

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

Autonieuws
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
> Artikel lezen

Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti

Autonieuws
Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.