Autonieuws

Nieuwe supersportauto van MB Roadcars

Eerder al toonden wij computertekeningen van de eerste sportauto van een compleet nieuw merk. MB Roadcars heeft nu de eerste tastbare conceptcar gepresenteerd. De EOS is supersnel, heel aërodynamisch en een driezitter.

Zoals gezegd is MB Roadcars een compleet nieuw automerk. Het Engelse merk liet ons eind 2004 de eerste computertekeningen zien van de EOS, een supersnelle sportauto. Die EOS is nu officieel gepresenteerd tijdens de Autosport International in Birmingham, een autoshow die geheel in het teken staat van sportauto´s en autosport.
 
Gestroomlijnd en licht
Er is ruim 2 jaar aan het ontwerp van de EOS gewerkt. Een team van ontwerpers en ingenieurs afkomstig uit onder andere de Formule 1 en de vliegtuigindustrie hebben er alles aan gedaan om de EOS zo gestroomlijnd mogelijk te maken. Of dat het ontwerp van de auto ten goede is gekomen mag een ieder voor zichzelf bepalen maar wij vinden de voorkant wel erg vreemd vormgegeven. De invloed van de vliegtuigindustrie komt duidelijk naar voren door de gebruikte materialen. De auto is opgebouwd uit lichte en sterke materialen waardoor het gewicht van de EOS precies 1.000 kg is.
 
Superprestaties
Een laag gewicht en een goede aërodynamica zorgen in combinatie met veel vermogen voor geweldige prestaties. Aangezien er in het midden van de auto een 500 pk sterke V8 is gemonteerd zit dat wel goed. In slechts 3,5 seconden sprint de EOS naar 100 km/h en de topsnelheid ligt ver boven de 300 km/h.
 
Unieke auto
MB Roadcars ziet een aantal belangrijke punten waarop de auto zich onderscheid van de concurrentie in dit segment. Zo is de EOS compleet met de computer ontworpen en zo is de aërodynamica perfect. Verder is de auto gebouwd van materialen die rechtstreeks afkomstig zijn uit de vliegtuigindustrie zodat gewicht bespaard kan worden. Een derde punt is dat de EOS een driezitter is met de bestuurder als centrale passagier. Net als in een vliegtuig zit de bestuurder dus in het midden van het voertuig.
 
In 2007 in productie
De EOS is als schaalmodel gepresenteerd op de Autosport International in Birmingham. Een echte conceptcar zal tijdens de IAA in Frankfurt (september 2005) officieel getoond. Eind 2006 zal de eerste conceptcar testritten gaan maken en in 2007 zal MB Roadcars de EOS in productie nemen. Er zullen jaarlijks 20 stuks worden geproduceerd en de prijs zal ver boven de € 450.000,- exclusief belastingen liggen.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.