Autonieuws

Prijs Nissan Leaf terug bij af

Nissan heeft de prijs van de elektrische Leaf met 3.000 euro verlaagd. Instappen kan voortaan na het betalen van € 32.590,- en daarmee ligt de vanafprijs op hetzelfde niveau als ten tijde van de marktlancering in mei 2010.

De vanafprijs van de elektrische Leaf was gedurende de jaren gestegen naar € 35.590,- maar is nu weer terug bij af door daarop maar liefst € 3.000,- in mindering te brengen. Volgens Nissan Nederland is hun elektrische auto zodoende weer nauwelijks duurder dan een conventionele personenauto met verbrandingsmotor en vergelijkbare prestaties. Ook het leasetarief - rechtstreeks via Nissan - is gekelderd, en bedraagt voortaan € 455,- per maand. En dat is inclusief twee gratis geïnstalleerde oplaadpunten (thuis en op het werk).

Standaarduitrusting
Iedere Leaf is standaard voorzien een uitgebreid navigatiesysteem met Carwings, Nissan’s unieke telematicasysteem waarmee met behulp van een smartphone verwarming, airconditioning en laadproces op afstand zijn in te stellen en te controleren. Standaard zijn ook een achteruitrijcamera, de snellaadvoorziening, Intelligent Key, LED-koplampen en Bluetooth-connectiviteit.

Addertje
Addertje onder het gras is dat de verlaagde vanafprijs geldt voor het huidige model. De prijzen van de licht opgewaardeerde Leaf met onder andere koplampen en een grotere actieradius (van 160 naar 230 km) zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Nissan-medewerker deelt alvast de nieuwe Leaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf in meerdere opzichten veelbelovend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf: 500 km ver en minder futuristisch

Spyshots
> Artikel lezen

Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu

Autonieuws
Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu
> Artikel lezen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.