Autonieuws

MINI Clubman elegante verschijning als Bond Street

De stijl van de chique Londense winkelstraat Bond Street is op een smaakvolle manier doorvertaald naar een designpakket voor de MINI Clubman. In deze Clubman Bond Street zie je geen trendy jongeren stappen, maar fijnproevers die zich bij Sotheby´s – gevestigd in Bond Street – verlekkeren aan de meest prachtige kunstobjecten.

Als er één automerk is dat als schizofreen getypeerd kan worden dan is het MINI wel. Brutaal en sportief op het ene moment, maar uiterst chique en stijlvol tijdens een volgende ontmoeting. De JCW-modellen belichamen die eerste karaktertrekken als geen ander, terwijl deze Clubman Bond Street voor de chiquere kant van MINI staat. Alleen al de combinatie van Midnight Black metallic op de carrosserie en Cool Champagne op het dak en de spiegelkappen. Maar ook de Twin Spoke Black 17 inch lichtmetalen wielen met Cool Champagne-details, witte knipperlichten en een Chrome Line in- en exterieur stralen aandacht voor detail en een stijlvol voorkomen uit.

Piging
In het interieur is die sfeer tot op detailniveau doorgetrokken. Stap in de MINI Clubman Bond Street en je komt te zitten op zwart lederen bekleding afgewerkt met champagnekleurige piging. Ook het stikselwerk en de sierlijsten zijn deze kleur uitgevoerd en op de instaplijsten wordt de naam Bond Street in diezelfde tint aangebracht.

Prijzen
MINI levert de Clubman Bond Street vanaf april voor minimaal € 31.100,- als Cooper. Wie een Cooper S wenst te rijden betaalt minimaal € 36.460,-. Het is overigens niet de eerste keer dat MINI een actiemodel vernoemd naar een straat of wijk in Londen. Zo lanceerde MINI in het voorjaar van 2012 twee modellen vernoemd naar Hyde en Green Park, leenden Baker Street en Bayswater hun naam ook al eens aan MINI uit en waren Camden en Mayfair eveneens in de gelukkige positie vernoemd te worden. Het is inmiddels een goede traditie geworden.

Gerelateerde artikelen

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Autonieuws
Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.