Autonieuws

PSA Velv steeds realistischer

Medio 2011 onthulde PSA (Peugeot Citroën Groep) de Velv, een elektrische futuristische stadsmus als antwoord op de Twizy van Renault. Vervolgens bleef het lang stil. Aan de hand van een vrijgegeven video blijkt dat het Franse autoconcern achter de schermen heeft gewerkt aan een doorontwikkeling van de Velv.

De originele PSA Velv (Véhicule Eelectrique Léger de Ville) werd samen met het Franse Agentschap voor Milieu en Energiebeheer ontwikkeld en leek op een driewieler (ook al heeft het eigenlijk vier wielen). Dat is niet veranderd, maar de rest van de Velv, en dan met name de carrosserie, is behoorlijk aangepast sinds toen. De 2,8 meter lange stadsauto is niet alleen veel assertiever gelijnd, ook zijn de oorspronkelijke vleugeldeuren ingeruild voor conventioneel openslaande portieren. De Velv is daarmee een stuk praktischer, en dat is een criterium dat hoog op het lijstje staat bij mensen die dit soort stadsauto’s kopen. Of de Velv ooit in serieproductie gaat is echter onduidelijk. Nog altijd zwijgt PSA daarover in alle talen.

Pittig ding

Mocht de Velv in de prijslijsten komen te staan dan zal deze hoogstwaarschijnlijk beschikken over een 40 pk sterke elektromotor. Die zat namelijk ook al in de 1.0-versie. Een 8.5 kWh sterke batterij zorgt voor de voeding. Geen specificaties met grote getallen, maar vlak de Velv niet uit. Omdat hij nog geen 700 kilogram weegt is een top van 110 km/h alsnog haalbaar. Als actieradius claimt PSA een afstand van zo’n 100 km afhankelijk van de rijstijl. Ruim voldoende voor de stedeling.
 

Gerelateerde artikelen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.