Autonieuws

Ford Fiesta ST

Vanafprijs Ford Fiesta ST rond 25 mille

Luttele maanden nog, en dan staat de langverwachte Ford Fiesta ST eindelijk bij de dealer. Definitieve prijzen zijn er nog niet, maar een richtprijs kan Ford Nederland al wel afgeven.

Vanafprijs Ford Fiesta ST rond 25 mille
Je zult maar zo’n dertigduizend euro te besteden hebben en je zinnen hebben gezet op een compacte hot hatchback, de automarkt maakt de uiteindelijke keus er niet makkelijker op. Volkswagen heeft al enige tijd de Polo GTI (180 pk), Skoda idem dito wat betreft de Fabia RS (180 pk) en Seat staat op het punt de vernieuwde Ibiza Cupra te introduceren. Ook die heeft 180 pk. Sterker zijn de Opel Corsa OPC (210 pk) en eveneens binnenkort te lanceren nieuwe Renault Clio RS en Peugeot 208 GTi. Beide Fransozen zijn goed voor een kloeke 200 pk. Keus te over dus en dan komt ook Ford nog met een ‘pocket rocket’, de Fiesta ST. Diens 1.6 liter turbomotor produceert, om de beslissing nog wat lastiger te maken, ook 180 pk.

Concurrerend geprijsd
Voor diverse omringende landen heeft Ford inmiddels de vanafprijs van de Fiesta ST bekendgemaakt, maar op die voor Nederland is het nog even wachten. In de loop van volgende maand verwachten we de definitieve prijzen. Maar omdat we al zo lang wachten heeft de importeur al wel een richtprijs afgegeven; instappen kan rond de 25 mille. Uiterst benieuwd zijn we of de Fiesta ST daaronder duikt maar daar worden geen uitspraken over gedaan.
De richtprijs is hoe dan ook concurrerend te noemen, want de meeste rivalen zijn duurder, al gaat het in sommige gevallen om enkele honderden euro’s. Zo kost de Polo GTI € 25.490,- (standaard met DSG-automaat) en is de Peugeot 208 GTi er vanaf € 25.690,-. Plaatsnemen in de Fabia RS kan vanaf € 26.390,- en de prijs van de nieuwe Clio RS en die van de gefacelifte Ibiza Cupra zijn nog niet bekend.
Redactie
Door Redactie
Vanafprijs Ford Fiesta ST rond 25 mille
Vanafprijs Ford Fiesta ST rond 25 mille
Vanafprijs Ford Fiesta ST rond 25 mille
Vanafprijs Ford Fiesta ST rond 25 mille

Mis geen belangrijk Ford-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers