Autonieuws

Qoros GQ3

Meerdere carrosserievarianten Qoros GQ3 in Genève

Wakker worden, de Chinezen komen eraan. Dat lijkt Qoros ons keer op keer te willen zeggen. En ze hebben groot gelijk, want naast de productierijpe GQ3 gaan ze Genève naar hun hand zetten met een hybride-hatchback en een stationwagen. Beiden op basis van de GQ3.

Meerdere carrosserievarianten Qoros GQ3 in Genève
Stiekem zijn we langzaamaan al fan aan het worden van het Chinese Qoros. Het merk speelt zich namelijk al enige tijd bij ons in de kijker als het gaat om een serieuze Europese aanpak. Hoewel de roots natuurlijk in China liggen weet het merk namelijk precies de juiste Europese toon te raken wat betreft image en de visie. En dan hebben we het niet alleen over de onlangs gepresenteerde GQ3 maar ook op het gebied van branding heeft men goed gekeken naar de concurrentie. Direct een gedegen huisstijl, website en perssite, maar tevens het onder de aandacht brengen voor hun ontwerpproces en ontwikkelingsmethoden. Zoiets zijn we niet gewend van een onbekende speler.

Doordachte strategie
Maar Qoros gaat verder. De Chinezen zullen namelijk naast het productiemodel van de GQ3 met twee studiemodellen naar de Autosalon van Genève reizen. Het gaat hier om de Cross Hybrid Concept en de Estate Concept, welke beiden gebaseerd zijn op de GQ3. Met deze twee varianten speelt het bedrijf uiterst slim in op de huidige trend in Europa, namelijk het aanbieden van zowel een hatchback- als een stationwagenvariant, maar ook direct met een hybride en een Cross/Allroad-model. Qoros laat er geen gras over groeien.

Eind 2013, begin 2014
Volker Steinwascher, vicevoorzitter van de Chinese fabrikant is eveneens enthousiast. Het meldt dat de GQ3 de eerste van vele modellen is die gebaseerd is op een modulair platform en dat op deze basis een complete familie gebouwd zal worden. De twee studiemodellen die ontworpen zijn door de hand van Gert Volker Hildebrand zijn wat dat betreft ook meer dan een voorbode.
De GQ3 wordt gebouwd in het Chinese Changshu en komt tegen het einde van het jaar in Europa op de markt. Het is volgens ons slechts een kwestie van tijd voordat de twee andere nu nog studiemodellen ook van de band zullen rollen. Een marktlancering in 2014 lijkt ons haalbaar. Dan zal ook moeten blijken of ook de kwaliteit en de eigenschappen van Qoros op het niveau van de Europese autofabrikanten ligt.
Redactie
Door Redactie
Meerdere carrosserievarianten Qoros GQ3 in Genève

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers