Autonieuws

Rolls-Royce Ghost Wraith

Rolls-Royce Ghost Coupé krijgt naam Wraith opgespeld

Voorheen noemden we de driedeurs Rolls-Royce Ghost nog steevast Coupé, maar de Britten dopen hem nu officieel als Wraith. En daarmee komt er nogmaals een historische typenaam terug van weggeweest.

Rolls-Royce Ghost Coupé krijgt naam Wraith opgespeld
We duiken even in onze historieboeken en lezen dat de Wraith van 1938 tot 1939 in de prijslijsten van Rolls-Royce was opgenomen. De bijbehorende prijzen van de 137 km/h snelle oer-limousine? Onze bronnen vermelden bedragen van rond de twee mille voor een afgebouwd exemplaar en dat was vlak voor de Tweede Wereldoorlog natuurlijk ongekend prijzig. Wat het kostplaatje betreft zal de nieuwe Wraith weinig verschillen met zijn oude naamgenoot.

Licht gekieteld
Onder de kap van de nog te introduceren Rolls-Royce Wraith ligt een 6.6 liter V12 die we kennen uit de reguliere Ghost. Wellicht zullen de Britten de 570 pk krachtbron voor het sportievere broertje van de vierdeurs Ghost nog ietwat kietelen, maar daarvoor zijn nog geen officiële uitspraken gedaan. Reken sowieso op een begrensde topsnelheid van 250 km/h en een sprinttijd van minder dan vijf seconden.

De Rolls-Royce Ghost Wraith zal vermoedelijk zijn opwachting maken op de Autosalon van Genève die over anderhalve maand zijn deuren opent. Wij zijn erbij om alvast proef te zitten.
Redactie
Door Redactie
Rolls-Royce Ghost Coupé krijgt naam Wraith opgespeld

Mis geen belangrijk Rolls-Royce-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers