Autonieuws

Rolls-Royce Ghost Coupé krijgt naam Wraith opgespeld

Voorheen noemden we de driedeurs Rolls-Royce Ghost nog steevast Coupé, maar de Britten dopen hem nu officieel als Wraith. En daarmee komt er nogmaals een historische typenaam terug van weggeweest.

We duiken even in onze historieboeken en lezen dat de Wraith van 1938 tot 1939 in de prijslijsten van Rolls-Royce was opgenomen. De bijbehorende prijzen van de 137 km/h snelle oer-limousine? Onze bronnen vermelden bedragen van rond de twee mille voor een afgebouwd exemplaar en dat was vlak voor de Tweede Wereldoorlog natuurlijk ongekend prijzig. Wat het kostplaatje betreft zal de nieuwe Wraith weinig verschillen met zijn oude naamgenoot.

Licht gekieteld
Onder de kap van de nog te introduceren Rolls-Royce Wraith ligt een 6.6 liter V12 die we kennen uit de reguliere Ghost. Wellicht zullen de Britten de 570 pk krachtbron voor het sportievere broertje van de vierdeurs Ghost nog ietwat kietelen, maar daarvoor zijn nog geen officiële uitspraken gedaan. Reken sowieso op een begrensde topsnelheid van 250 km/h en een sprinttijd van minder dan vijf seconden.

De Rolls-Royce Ghost Wraith zal vermoedelijk zijn opwachting maken op de Autosalon van Genève die over anderhalve maand zijn deuren opent. Wij zijn erbij om alvast proef te zitten.

Gerelateerde artikelen

Verjongingsmodellen: Rolls-Royce Black Badge Editions

Autonieuws
Rolls-Royce Wraith en Ghost Black Badge
> Artikel lezen

Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie

Lifestyle & design
Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie
> Artikel lezen

Rolls-Royce rockt met Wraith 'Inspired by Music'

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé speelt in de sneeuw

Spyshots
Rolls-Royce Spyshots
> Artikel lezen

Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith

Autonieuws
Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.