Autonieuws

Nieuwe dieselmotor helpt Opel vooruit

Met de komst van de tweede generatie van compacte dieselmotoren zet Opel zijn beste been voor. Een nieuwe 1.6 liter CDTI ecoFlex vervangt de bestaande één-punt-zeven, evenals enkele minder krachtige versies van de 2.0 liter-diesel.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe 1.6 ecoFlex-dieselmotor had Opel als voornaamste doelstellingen een hogere mate van geluid- en trillingdemping, een maximaal vermogen/koppeldichtheid en een minimaal brandstofverbruik. In vergelijking met de huidige 1.7 liter CDTI steeg het vermogen en koppel tot 136 pk en 320 Nm, terwijl het brandstofverbruik tot tien procent lager is dan de even krachtige 2.0 liter dieselmotoren. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de nieuwe 1.6-diesel voldoet de emissienorm Euro6 die in 2014 van kracht gaat. Het is Opel´s eerste motor die hieraan voldoet.

Zafira Tourer
Naast deze nieuwe 1.6 CDTI zijn er meer nieuwe, efficiëntere motoren op komst. Tegen het einde van dit jaar zal de fabrikant drie splinternieuwe benzine- en dieselmotoren lanceren in het kader van Opel´s vernieuwingsprogramma dat tot 2016 de lancering van maar liefst 23 nieuwe modellen en 13 nieuwe motoren telt. Voorlopig zal de Zafira Tourer het enige model zijn dat in Nederland met de nieuwe 1.6-dieselmotor wordt aangeboden. Dit levert deze versie een bijtelling van 20% op. Bestellen kan vanaf heden al. De levering zal starten in het voorjaar.

Gerelateerde artikelen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.