Autonieuws

320 km/h snelle Lexus LF-A

Lexus heeft in Detroit een spectaculaire sportauto gepresenteerd. De conceptcar genaamd LF-A beschikt over een motor met een vermogen van meer dan 500 pk en bereikt daarmee een topsnelheid van ruim 320 km/h.

De tweezits sportauto die Lexus heeft gepresenteerd is niet zomaar een conceptcar. Het toont de nieuwe designtaal die Lexus gaat gebruiken. Bovendien is de auto nauw ontwikkeld met de F1 doelstellingen die Toyota heeft. De LF-A is dus niet zomaar een snelle sportauto maar ook nog eens een hypermoderne auto voorzien van technieken die je in het dagelijkse verkeer niet tegen zult komen.
 
Meer dan 500 pk
Onder de motorkap ligt een motor met een inhoud van minder dan 5 liter en een vermogen van meer dan 500 pk. Exacte waarden laat Lexus niet weten maar het is mogelijk dat het hier om een V10 gaat aangezien de verwantschap met de F1 sterk is. Dankzij een speciale versnellingsbak, weinig gewicht en een prima aërodynamica is het mogelijk om een topsnelheid te halen van 322 km/h.
 
Luxe en comfort
Naast het supersnelle karakter van de LF-A is de auto ook gebouwd volgens Lexus filosofie op het gebied van luxe en comfort. De cockpit straalt sportiviteit uit maar tegelijk ook comfort en luxe. Er is veel gebruik gemaakt van leer en carbon.
 
Nieuwe designrichting
In zijn totaliteit toont de Lexus LF-A concept duidelijk de nieuwe richting die Lexus op wil gaan met haar auto´s. Het is een logisch vervolg op de eerder gepresenteerde conceptcars van Lexus waaronder de LF-C.

Gerelateerde artikelen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.