Autonieuws

Honda NSX Concept evolueert

In Detroit heeft Honda ons de laatste stand van zaken laten zien wat betreft de nieuwe NSX. In Amerika zal het model weliswaar als Acura op de markt komen, vandaar ook de Acura-badges, maar voor ons staat hier de nieuwe Honda NSX. En hij lijkt dichterbij zijn voltooïng dan ooit tevoren.

De nieuwe Honda NSX leek al zo goed als klaar, maar Honda trok een aantal jaren geleden alsnog de stekker uit het project. Met name de V10 paste niet meer bij het ´groene´ imago van de fabrikant. Maar Honda likte haar wonden, stond weer op en pompte opnieuw miljoenen in het prestigieuze NSX-project. Het eerste tastbare resultaat kregen we vorig jaar te zien in de vorm van een conceptcar. Dit jaar geeft de NSX Concept opnieuw acte de presence, ditmaal in een verder doorontwikkelde vorm.

Cockpit
Wat exterieurdesign betreft lijkt Honda behoorlijk trouw gebleven aan de conceptcar zoals ze die begin 2012 in de VS presenteerden. Het cleane en moderne design uit zich in veel gladde en simpele oppervlakken, maar die maken ‘em niet minder stoer. Wel zien we dat er op tal van plaatsen net wat is bijgeschaafd en de conceptcar meer productierijp is dan ooit. Voor de eerste keer gunt Honda ons tevens een blik op het interieur. Daar zien we een cockpit die precies past bij het karakter van Honda’s nieuwe supercar.

Drie motoren en vierwielaandrijving
Over de onderhuidse techniek doet men geen nieuwe uitspraken. Wederom wordt er gesproken over een middenmotor-V6 met directe injectie die de overbrenging op de achterwielen verzorgt. Twee elektromotoren voorin drijven de voorste twee wielen aan en samen werken ze onder de noemer Super Handling All-Wheel Drive. In combinatie met een nagelnieuwe transmissie met dubbele koppeling durven wij nu al wel te stellen dat de prestaties op topniveau zullen liggen.

Gerelateerde artikelen

Honda NSX GT3: € 465.000,- en er kan geen likje verf van af

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?

Autonieuws
Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?
> Artikel lezen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX

Autonieuws
Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.