Autonieuws

Jeep Hurricane met twee V8-motoren

Jeep heeft een spectaculaire conceptcar gepresenteerd. De Hurricane is een moderne Jeep voorzien van maar liefst twee V8-motoren. Nog opmerkelijker is het feit dat de auto rondjes kan rijden draaien dankzij bestuurbare achterwielen.

Als je de auto ziet zou je denken in een film terecht gekomen te zijn. Het lijkt wel een nieuw speeltje voor James Bond die door de Jungle struint. De Hurricane is volgens Jeep de meest manoeuvreerbare, meest bekwame en sterkste 4x4 ooit gebouwd. Het is een eerbetoon aan de Jeep-modellen van weleer maar tevens een moderne interpretatie. De Hurricane toont waartoe de ontwerpers en ingenieurs van Jeep toe in staat zijn.

Draaicirkel van 0 meter
Het meest opvallende aan de Hurricane is wel z´n besturing. Zowel de voor- als de achterwielen kunnen sturen. Er zijn twee verschillende mogelijkheden. De eerste is dat de achterwielen licht meesturen zodat de draaicirkel kleiner wordt. De tweede optie maakt het mogelijk om volledig rond te draaien met het voertuig. De draaicirkel bedraagt dan 0 meter en dat is uniek. Met name in krappe situaties biedt het de mogelijkheid om te kunnen keren waar geen enkel andere auto zou kunnen keren.
 
670 pk
Het frame van de Hurricane is gemaakt van carbon. Er is gekozen voor een traditioneel chassis waarop de motor, aandrijving en vering is gemonteerd. De structuur van het frame en het materiaal (carbon) is duidelijk zichtbaar in deze conceptcar. Zeer bijzonder is de aandrijving. De Hurricane wordt namelijk niet aangedreven door één maar door twee motoren. En dan praat je niet over twee viercilinders maar over twee Hemi V8 motoren met een cilinderinhoud van 5.7 liter per motor. Eén motor is gemonteerd voorin de auto en de andere achterin. Per stuk wordt een vermogen van 335 pk geleverd en gezamenlijk komt dat neer op 670 pk. Dankzij het Multi-Displacement System (MDS) zal afhankelijk van de behoefte gebruik worden gemaakt van 4, 8, 12 of alle 16 de cilinders. Dankzij deze krachtige motoren is het mogelijk om sportautoprestaties te bereiken. De sprint van 0-100 km/h verloopt in minder dan 5 seconden.
 
Marketing-speeltje
Zoals gezegd toont Jeep met deze conceptcar het kunnen van haar designers en ingenieurs. Of het ooit tot een productiemodel zal komen is niet bekend maar het is niet te verwachten. Het valt meer te zien als een speeltje voor de marketingafdeling.

Gerelateerde artikelen

Jeep heeft een nieuwe Wrangler, echt waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's gefacelifte Jeep Renegade

Autonieuws
> Artikel lezen

5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn

Autonieuws
5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn
> Artikel lezen

FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep

Autonieuws
FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep
> Artikel lezen

Jeep bruint de Italiaanse Carabinieri deze zomer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.