Autonieuws

Hyundai HCD-14 Genesis hint naar nieuw topmodel

Hyundai behaalt niet alleen in segmenten met kleine modellen succes, ook in het hoge segment zit de groei er flink in. De afgelopen vijf jaren wisten de speciale Genesis en Equus modellen in de VS jaar na jaar groei te realiseren.

Het marktaandeel van Hyundai in het hogere segment is procentueel gezien hoger dan in de lagere segmenten. Samen met de continue groei en overweldigende reacties maakt dat volgens John Krafcik, president en CEO van Hyundai Motor America, de weg vrij voor nieuwe modellen.

Clean lijnenspel
Met deze HCD-14 Genesis geeft Hyundai een voorproefje van hoe men denkt over de toekomst van haar topmodellen. Deze premium 4-deurs sportcoupé heeft een uitstraling van jewelste, maar voor Europa zullen wij er wel nooit mee te maken krijgen. Dat kan ook niet, daarvoor oogt de sportsedan veel te Amerikaans. Sowieso is het de vraag hoeveel er van de conceptcar overeind blijft. De auto heeft overduidelijk de uitstraling van een conceptcar en geeft enkel een beeld van het cleane lijnenspel dat de Hyundai designers in willen gaan zetten.

V8
Onder de kap ligt geen vooruitstrevende hybrideaandrijflijn maar gewoon een smeeuïge 5.0 liter V8. Wel voorzien van directe injectie en continue variabele kleptiming uiteraard en ook nog eens gekoppeld aan een 8-traps automaat dus wat moderne techniek betreft geen klagen. Dat geldt overigens ook voor het interieur waar geavanceerde in-car-entertainment wordt bediend via eye-tracking en zodoende de weergave van de schermen aanpast op je kijkrichting.

Gerelateerde artikelen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.