Autonieuws

Glimp van de nieuwe Jaguar XK Coupé

In Detroit heeft Jaguar de Advanced Lightweight Coupé onthuld. Deze conceptcar toont hoe de nieuwe XK Coupé er uit zal komen te zien en gunt ons een blik in de toekomst van de Britse autofabrikant.

Al direct laat Jaguar weten dat deze conceptcar, genaamd Advanced Lightweight Coupé, niet zomaar een showauto is maar het nieuwe Jaguar toont. Jaguar wil terug naar iconen uit het verleden zoals de XK120 en de E-type. Deze conceptcar laat alvast zien wat Jaguar daar precies mee bedoelt. Het is een voorbode van een compleet nieuwe generatie van coupes en sportsedans. Bovendien wil Jaguar in de toekomst van elke auto een rijdersauto maken.
 
Onherkenbaar
Het ontwerp is voor echte Jaguarfans mogelijk wel even wennen. De auto is niet meer bij de eerste aanblik herkenbaar als een Jaguar. Het merk heeft hiermee echt een heel andere designrichting ingeslagen. De auto is getekend onder leiding van de nieuwe ontwerper Ian Callum. In het interieur is tevens een nieuwe richting ingeslagen. De interieurs van de nieuwe Jaguars moeten volgens Ian Callum zowel ´clean´, ´simpel´ als ´rechtlijnig´ zijn. Dat is aan deze conceptcar ook duidelijk te zien. Niets geen rare poespas maar gewoon een heel net interieur met alle benodigde zaken op de juiste plaats.
 
Snelle V8
De Advanced Lightweight Coupé is licht dankzij de aluminium carrosserie. Dankzij de toepassing van aluminium, waar Jaguar mee begon met de nieuwe XJ, is de carrosserie 40 procent lichter en 60 procent stijver. Dit heeft ook een positieve invloed op de prestaties. De V8 die onder de motorkap ligt is nieuw en maakt het mogelijk in minder dan 5 seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt op 290 km/h.
 
´Het is een auto die we graag willen gaan bouwen´
Jaguar zou de Advanced Lightweight Coupé graag in productie nemen. Zij zien de conceptcar als een voorbode voor een hele serie nieuwe Jaguar´s. ´Het is een auto die we graag willen gaan bouwen´, aldus Joe Greenwell, President-directeur van Jaguar Cars. We zullen het afwachten. Verwacht wel dat deze conceptcar over niet al te lange tijd in productie zal worden genomen als opvolger van de huidige XK.

Gerelateerde artikelen

Jaguar F-Pace SVR geeft pas op bij 283 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

Superexclusieve Jaguar XE SV gemist? Arden biedt soelaas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Belg vergat zomaar eventjes de zeldzame Jaguar XK140 Michelotti

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.