Autonieuws

Peter Schreyer nu ook hoofddesigner Hyundai

Hij was al verantwoordelijk voor de lijnen van alle nieuwe Kia´s, maar per direct is Peter Schreyer ook aangesteld als hoofddesigner bij Hyundai. Met de aanstelling van de veelgeprezen designer wil de Hyundai Motor Group de synergie tussen de twee merken verder optimaliseren, waarbij de specifieke karakters van de twee labels wel behouden zullen blijven.

Als hoofd design van zowel Hyundai als Kia gaat Peter Schreyer leidinggeven aan de ontwerpvisie en -strategie van beide merken. Dat zal gebeuren op basis van de visie van de totale groep. “Om ook op lange termijn concurrerend te kunnen zijn, is het versterken van onze fundamenten noodzakelijk”, zegt Woong-Chul Yang, vice-voorzitter van Hyundai Motor Group R&D Center in Korea. “Vooral op het gebied van design willen we voorop blijven lopen. Dat is immers het meest zichtbare aspect van de auto en derhalve een zeer belangrijk element voor de emotionele band tussen de consument en zijn auto.”

Onderscheidend?
Wij hopen wel dat Schreyer het onderscheidt tussen Hyundai en Kia duidelijk blijft behouden. Hij is inmiddels aangesteld als president van Kia, en zal nu ook voor beide merken de designstrategie bepalen. Gelukkig worden voor beide merken nog wel eigen designers ingezet, maar een persoonlijke handtekening van Schreyer zal op beide merken niet gaan ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Basketbalteams opgelet! Dit is de Hyundai Palisade

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.