Autonieuws

Vernieuwde Suzuki Grand Vitara uit de markt geprijsd

Suzuki heeft een facelift doorgevoerd op de Grand Vitara. Daarmee is het stoere karakter van de auto nog eens extra geaccentueerd, maar valt niet te verbloemen dat de vanafprijs in zijn segment wel heel stevig is.

De vernieuwde Grand Vitara wordt door de Suzuki-dealer aan je afgeleverd voor minimaal € 35.999,-. Je beschikt dan over een 106 pk sterke 1.6 liter viercilinder benzinemotor in 3-deurs uitvoering. Wens je meer vermogen, dan ben je direct op de 5-deurs aangewezen. Die is er met 169 pk sterke 2.4 liter benzinemotor vanaf € 43.499,-. Met 1.9 DDiS-diesel, goed voor 129 pk, bedraagt de vanafprijs € 48.299,-.

Tijd voor vernieuwing
Ondanks zijn nieuwe bumpers en grille, de terugkeer van het reservewiel op de achterklep en aangepaste stoelbekleding kan de Suzuki Grand Vitara in Nederland geen potten breken. Hij oogt nog altijd onderscheidend en is dankzij zijn continue vierwielaandrijving en robuuste bouw geschikt voor het zwaardere werk, maar daar zit in Nederland amper iemand op te wachten. De keuze in dit segment is zo groot dat je al snel uitwijkt naar Sportage’s, ix35’s en Kuga’s van deze wereld. Die zijn vele malen voordeliger, maar ook nog eens veel geraffineerder. Hoe jammer ook voor Suzuki, maar het wordt tijd om met de S-Cross te komen. Die zal mogelijk wel een vuist kunnen maken naar de concurrentie.

Gerelateerde artikelen

Suzuki Vitara-rijden de helft goedkoper

Autonieuws
Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Vitara vanuit het niets

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Vitara vanuit het niets
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.