Autonieuws

Peugeot 2008 kruipt uit zijn schulp

Vanwege het vroegtijdig lekken van de foto’s stelt Peugeot, eerder dan gepland, hun nieuwe 2008 officieel voor aan de wereld. De ruim 4 meter lange crossover zal komende zomer in de verkoop gaan tegen nog onbekende prijzen.

De 4,16 lange Peugeot 2008 zal het op moeten nemen in een snel groeiend segment waarin onder meer andere stoere kleintjes als de Nissan Juke, Opel Mokka en de Chevrolet Trax om marktaandeel vechten.
Het uiterlijk van de 2008 houdt het midden tussen een uit de kluiten gewassen 208 en de robuuste 3008 die overigens gewoon in de prijslijsten blijft staan. In vergelijk met de 208 kent de 2008 een 25 millimeter grotere bodemspeling. Zwarte bumpers en zijskirts rondom versterken het stoere karakter van de Fransoos. Details over het interieur worden niet gemeld, maar Peugeot zelf prijst de ruimte, praktische bruikbaarheid en het comfort van de 2008. Optioneel is een groot panoramisch dak verkrijgbaar.

3-cilinder
Uiterst spaarzaam met het verstrekken van informatie is Peugeot ook aangaande het verkrijgbare motorenprogramma. Meerdere diesels zullen beschikbaar worden gesteld en als benzinemotor is er – jawel – een driecilinder die kennelijk geen moeite heeft om de 2008 voort te trekken. Over vermogen laat Peugeot zich nog niet uit. Wel geeft het mee dat de kleine 3-cilinder gemiddeld slechts 99 gram per kilometer aan CO2 uitstoot, en dat betekent 20% bijtelling voor dit model bij zakelijk gebruik.

Genève
Meer informatie en specificaties zal Peugeot hoogstwaarschijnlijk bekendmaken tijdens de
Autosalon van Genève waar de 2008 zijn wereldpremière beleeft.

Gerelateerde artikelen

Prijzen van gefacelifte Peugeot 2008 bekend

Autonieuws
Prijzen van gefacelifte Peugeot 2008 bekend
> Artikel lezen

Red carpet treatment voor Peugeot 2008

Tuning & styling
> Artikel lezen

Peugeot 2008 uiterst subtiel in 't nieuw

Autonieuws
Peugeot 2008 in 't nieuw
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.