Autonieuws

Design Porsche 918 Spyder definitief

Aan het design van de Porsche 918 Spyder zal niet meer worden getornd. De Duitse fabrikant heeft het vast laten leggen bij een Chinees octrooienbureau waarvan deze beelden afkomstig zijn.

Zodra Porsche groen licht gaf voor serieproductie van de 918 Spyder is de fabrikant trouw gebleven aan het concept uit 2010. Aan de preproductiemodellen werden wel enkele stijlwijzigingen aangebracht, maar slechts een scherp oog zag waar deze waren uitgevoerd. Wie goed oplet ontdekt dat de definitieve showroomversie weer enkele visuele veranderingen heeft ondergaan, maar opnieuw is twee keer kijken noodzakelijk.

Deurgrepen
Grootste aanpassing ten opzichte van de conceptcar en de prototypes zijn de deurgrepen. Bij het productiemodel zijn die niet horizontaal, maar verticaal en in het verlengde van het portier ondergebracht. Als het ware ‘haak’ je je vingers achter het portier om deze te openen. Een ander detail dat afwijkt, zijn de knipperlichten bij de wielkasten. Die ogen niet langer ietwat provisorisch, maar zijn uiteindelijk keurig verwerkt. Ook is het productiemodel vrij van additionele spoilertjes van carbon zoals we die wel troffen op het prototype in Martini-tenue.

IAA
Meer hebben we zo gauw niet kunnen ontdekken, maar mochten er meer wijzigingen zijn aangebracht, dan zullen we die spoedig uit monde van Porsche zelf horen. De 918 Spyder staat namelijk op het punt zijn (digitale) première te beleven. In fysieke zin is dit pas tijdens de IAA in Frankfurt, in september.

Gerelateerde artikelen

Deze 918 Spyder kost nog altijd evenveel als nieuwe Cayman GTS

Autonieuws
Porsche 918 Spyder crash
> Artikel lezen

'Opvolger Porsche 918 Spyder laat nog jaren op zich wachten'

Autonieuws
'Opvolger 918 Spyder laat nog jaren op zich wachten'
> Artikel lezen

Visueel vergapen aan 19 x Porsche 918 Spyder in de Alpen

Autonieuws
19 x Porsche 918 Spyder
> Artikel lezen

Dit kosten de onderdelen van een Porsche 918 Spyder

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Porsche 918 een motorfiets zou zijn?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Politie Dubai vangt boeven met Porsche 918

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.