Autonieuws

Hot Beetle: Volkswagen New Beetle Ragster

Volkswagen presenteert de New Beetle Ragster, volgens de fabrikant: ´the hottest Beetle ever´. Met name het verlaagde dak valt erg op. De New Beetle Ragster is een zeer sportieve 2+2 zits Beetle welke mogelijk in productie gaat.

Als basis voor de New Beetle Ragster heeft de New Beetle Cabriolet gediend. Om tot de Ragster te komen heeft Volkswagen de A-stijlen met 90 mm ingekort en een U-vorming frame voor het Ragtop dak ontwikkeld. Het softtop dak kan met een druk op de knop geheel automatisch openen en sluiten. De naam Ragster is een samentrekking van Ragtop en Speedster. Volkswagen vindt namelijk dat de Ragster veel weg heeft van een Speedster wat met name komt door het dak en de vorm van de voorruit/stijlen.
 
Meer dan een verlaagd dak
Uiterlijk is de Ragster niet alleen anders door het verlaagde en bijzondere dak. De voorbumper, spatborden, koplampen en achterlichten zijn opnieuw vormgegeven en alles heeft een sportievere look. De Ragster staat op bijzondere 19 inch lichtmetalen velgen. Twee zilvergrijze strepen lopen over de gehele auto.
 
Interieur
In het interieur zien we een opvallend vormgegeven stuur waarop een startknop en een knop voor de bediening van het dak hun plaats hebben gevonden. De binnenspiegel is op het dashboard gemonteerd en de kuipstoelen zijn met leer bekleed. Aluminium accenten zorgen voor een sportieve look.
 
Productie?
Voor de New Beetle is de Autoshow in Detroit een legendarische plaats. In 1994 presenteerde de Duitse fabrikant uit Wolfsburg daar de Concept 1 welke later heeft geleid tot de New Beetle. Inmiddels heeft Volkswagen ruim 800.000 New Beetle´s verkocht en wordt serieus gekeken naar deze conceptcar. Detroit is niet voor niets gekozen voor de introductie van deze Ragster. We zullen zien of deze conceptcar dezelfde weg zal volgen als de New Beetle in 1994 heeft gedaan.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze geveilde Volkswagen KdF Type 60 is niet te versmaden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.