Autonieuws

Volkswagen Golf R Cabrio klaar voor maximale zonuren

De verkoop van de Volkswagen Golf R Cabrio kan elk moment van start gaan. Eindelijk, want deze zeer snelle zonaanbidder stamt feitelijk al uit medio 2011.

Anderhalf jaar geleden, toen Volkswagen de Golf R Cabrio op het GTI-treffen in het Oostenrijkse Wörthersee tentoonstelde, was de auto officieel nog een concept, maar iedere bezoeker daar en ook wij wisten wel beter. Hij was gewoon al af! Waarom de Duitse fabrikant alsnog zo lang heeft gewacht met de lancering is ons dan ook volkomen onduidelijk. Officieel bestaat de Golf R Cabrio overigens nog steeds niet, want deze enige foto die is opgedoken is gelekt.

Snelle stappen
Volkswagen kan in ieder geval elk moment op de knop drukken en dan zullen we ook weten hoe het met de daadwerkelijke prestaties van de Golf R Cabrio zit. Verrassend zullen deze echter niet zijn want we kennen natuurlijk al de vijfdeurs Golf R. Die beschikt over een 270 pk sterke 2.0 liter viercilinder turbomotor, gekoppeld aan een DSG-automaat en 4Motion-vierwielaandrijving. Ervan uitgaande dat de Cabrio-versie dezelfde aandrijflijn bevat zal een sprintje trekken naar 100 km/h weinig geduld vragen en met de topsnelheid zal het ook wel snor zitten. Voor de Nederlandse koper komt dat goed uit, want met gemiddeld nog geen 4 zonuren per dag is het met de Golf R Cabrio snel in Zuid-Spanje vertoeven.

Gerelateerde artikelen

310 pk voor gefacelifte Volkswagen Golf R

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Hét bewijs dat de Volkswagen Golf R 400 komt!

Spyshots
Hét bewijs dat de Volkswagen Golf R400 komt!
> Artikel lezen

Volkswagen voorziet Golf GTD en R Variant van prijskaartje

Autonieuws
Volkswagen geeft Golf GTD en R Variant prijskaartje
> Artikel lezen

Meer informatie over Volkswagen Golf R 400

Autonieuws
Volkswagen Golf R 400 wordt uitzwaai-editie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.