Autonieuws

Lotus Evora scherper als Sports Racer

Lotus presenteert de Evora Sports Racer, een model dat een brug slaat tussen de Evora S en de Evora GTE. Dat betekent weliswaar geen extra vermogen, maar wel een intensievere rijbeleving door techniek dat op scherp staat.

Herkennen doe je de Lotus Evora met Sports Racer Package meteen. Uniek zijn namelijk de lakken Aspen White, Carbon Grey, Nightfall Blue en Ardent Red. En telkens wordt de hoofdkleur bijgestaan door details in pianolak. Het dak, de frontsplitter, diffuser, zijskirts alsook de spiegelkappen en wielen zijn in hoogglans zwart uitgevoerd. De remklauwen om de geperforeerde remschijven zijn te verkrijgen in zwart of rood.

Rood leder
Veel rood vind je desgewenst ook in het interieur. Als optie zijn namelijk volledig lederen sportstoelen verkrijgbaar, luisterend naar de naam Venom Red. Is dit ongetwijfeld knallende meubilair (foto’s ervan ontbreken helaas) iets teveel van het goede, zwart leder is ook mogelijk en dan zijn de stiksels van rood garen. Ook voor het dashboard, deurpanelen en middenconsole gebruikt Lotus dit, maar zijn de oppervlakken van een grijze suèdestof.

Techniek op scherp
Technisch zit de meerwaarde van de Lotus Sports Racer in techniek dat op scherp is gezet. Normaliter moet daarvoor dieper in de buidel getast worden. Onderdeel van het geheten Sports Pack is een sportmodus waarmee de gaspedaalreactie feller wordt, een sport-diffuser en geperforeerde remschijven. Ook de toerenbegrenzer kanlt er bij de Evora Sports Racer later in, en het Dynamic Performance Management biedt meer ruimte voor speels rijgedrag.
Wie naast betere prestaties ook meer luxe wenst doet er goed aan voor het Tech Pack te kiezen. Dat omvat zoal een hoogwaardige muziekinstallatie, DVD-speler, cruise control, een 7 inch touchscreen en Bluetooth-, USB- en iPod-connectiviteit.

Gerelateerde artikelen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Evora 400 is krachtigste en snelste Lotus ooit

Autonieuws
Lotus Evora 400
> Artikel lezen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Raikkonen ‘signeert’ Lotus Evora GTE

Autonieuws
Raikkonen ‘signeert’ Lotus Evora GTE
> Artikel lezen

Minder is meer: Lotus Evora GTE F1 Edition

Autonieuws
Minder is meer: Lotus Evora GTE F1 Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.