Autonieuws

Dit is de Renault Clio crossover alias Captur

Renault noemt haar kleine crossover Captur, dat blijkt uit deze gelekte patentafbeeldingen. De crossover gebaseerd op de Renault Clio had voor Renault dé verrassing in Genève moeten worden, maar lekt nu op pijnlijke wijze uit.

Het is maar goed dat Renault de auto nog niet officieel heeft gepresenteerd, want anders had het zonder twijfel de nummer één positie van ons jaaroverzicht ingenomen. Niet omdat het zo´n spannend model of grote verrassing is, maar juist omdat het toch wel een tegenvaller van jewelste genoemd mag worden.

Captur Concept
Je kent de Captur toch nog wel? Die opwindend gelijnde, knaloranje conceptcar die Renault ons vorig jaar voorschotelde. Nou, die naam plakt Renault nu op deze crossover die is afgeleid van de nieuwe Clio. Een enorme degradatie van de naam Captur, maar bovendien oogt het model ook nog eens weinig anders dan een gewone Clio. Die paar plastic opzetstukken en net wat andere lijnen van de carrosserie zijn wat ons betreft de naam Captur niet waard.

Juke
Maar goed, Renault staat op het punt de auto wereldkundig te maken. Wat we dan te zien krijgen is een concurrent voor onder meer de Nissan Juke en op stapel staande Fiat 500X.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Op avontuur met de Renault Captur Helly Hansen

Autonieuws
Op avontuur met de Renault Captur Helly Hansen
> Artikel lezen

Renault prijst Captur Xmod alias Helly Hansen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.