Autonieuws

Studiemodel hint naar vlaggenschip Qoros

Aan het team waarover het jonge Chinese merk Qoros beschikt om de Europese automarkt te veroveren zal het niet liggen. En om dat nogmaals te benadrukken heeft het autodesigner in opleiding, Jamie Barret, gevraagd een concept te maken van Qoros’ toekomstige vlaggenschip.

Qoros beschikt over een ervaren team van designers en technici van Europese afkomst en heeft er mede daarom alle vertrouwen in dat zij het eerste Chinese automerk zijn die een vaste voet op Europese bodem weet te zetten. En ze hebben grootste plannen om dat te bewerkstelligen. In Genève gaan ze een grote sportsedan onthullen en kort daarna staan er twee crossovers op stapel. Maar de fabrikant is ook al met haar hoofd bij de toekomst waarin een nieuw vlaggenschip de kar zal trekken en het merk Qoros sterker op de kaart zal zetten. Jamie Barret, een designstudent aan de universiteit van Coventry, hebben ze gevraagd een studiemodel op schaal te maken dat ons moet opwarmen voor het toekomstige topmodel.

Asymmetrische sportsedan
Zo te merken wil Qoros graag te boek staan als een sportief automerk, want opnieuw is de uitkomst een dynamisch gelijnde sportsedan. Een asymmetrische nog wel, met aan de bestuurderskant één gigantisch portier en aan de andere zijde twee kleinere. Dat hebben we eerder gezien, en zo lijkt Barret wel meer met een oog te hebben gekeken naar andere, gevestigde merken. De koplampen en grille hebben naar onze mening namelijk nogal een hoog Audi-gehalte en in het gehele design zien we veel van de Saab PhoeniX Concept terug. Echter, dit neemt niet weg dat Barret een zeer gelikt coupé-achtige sportsedan heeft weten neer te zetten. De jonge Barret heeft het bedenken en maken ervan in ieder geval veel goeds opgeleverd: hij mag na zijn studie meteen aan de slag bij Qoros.

Gerelateerde artikelen

Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT

Autonieuws
Qoros presenteert elektrisch 3 Q-Lectric en 3 GT
> Artikel lezen

Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor

Autonieuws
Freevalve by Koenigsegg presenteert nokkenasloze motor
> Artikel lezen

Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen

Autonieuws
Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.