Autonieuws

Lekker ding: MINI Paceman JCW

Een nieuwe MINI betekent inmiddels traditioneel ook een JCW-versie. Die John Cooper Works varianten staan garant voor meer vermogen en een smakelijke bodykit. In het geval van de Paceman verandert het model naar onze mening zonder meer in een lekker ding.

Die sportieve daklijn doet de Paceman absoluut goed. Waar we van de Countryman nog altijd niet echt gecharmeerd zijn als MINI straalt de Paceman wel dat sportieve uit waar het Britse merk voor staat. Hij is ook een stuk mannelijker dan veel andere MINI´s en dat wordt als John Cooper Works natuurlijk nog eens onderstreept.

Bodykit
Het extra krachtige uiterlijk wordt bepaald door de speciale voor- en achterbumper, de extra grote dakspoiler, een setje zijskirts en natuurlijk een paar vuistdikke uitlaatpijpen. Als de bodykit nog niet genoeg bevestiging geeft dan zal het rode dak, de rood gelakte spiegelkappen alsook de eveneens rode striping je wel duidelijk maken dat dit de meest krachtige Paceman is.

218 pk
Uiteraard zet de daadkracht zich ook onderhuids voort. Behalve een sportiever onderstel blaast de 1.6 liter viercilinder een hoger toontje. Hij ontwikkelt 218 pk en 280 Nm, inderdaad net zoveel als de Countryman JCW. De aandrijfkrachten worden op alle vier de wielen overgebracht en daarmee is een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in een seconde of zeven te realiseren. De topsnelheid bedraagt 225 km/h.

Voorjaar
De MINI Paceman JCW zal zijn werelddebuut beleven op de NAIAS in Detroit en in het voorjaar bij de dealers staan. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

MINI John Cooper Works kost minimaal 40 mille

Autonieuws
MINI John Cooper Works kost minimaal 40 mille
> Artikel lezen

Internet sneller dan nieuwe Mini JCW

Autonieuws
Internet sneller dan nieuwe Mini JCW
> Artikel lezen

Nieuwe MINI John Cooper Works getuned tot 260 pk

Tuning & styling
MINI JCW tuning
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.