Autonieuws

Prijzen Audi RS5 Cabriolet doen ons verlangen naar het voorjaar

Je hebt nog een paar maanden de tijd om flink door te werken en de bankrekening aan te vullen. Vanaf komend voorjaar staat de Audi RS5 Cabriolet namelijk bij de dealers. Hoever je nog sparen moet? Dat weten wij natuurlijk niet, maar hij kost minimaal € 134.590,-.

Audi stelde de RS5 Cabriolet dit najaar al voor. Alle details onthulde Audi uiteraard met plezier, maar op de prijs moesten we nog even wachten. De Nederlandse importeur heeft die nu ook vast kunnen stellen en zoals gezegd ligt die op net geen 135.000 euro. In dat gevalt is de RS5 Cabriolet uiteraard voorzien van de specifieke RS-details maar levert Audi de auto ook met Xenon plus koplampen met LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, parkeerhulp plus, verwarmde voorstoelen, een windscherm, lichtpakket en een bestuurdersinformatiesysteem. Trek gerust echter nog een paar mille uit om wat opties aan te vinken. Denk aan hoofdruimteverwarming, een volautomatische airconditioning met drie klimaatzones en adaptieve verlichting. Daarnaast is een groot aantal geavanceerde assistentiesystemen beschikbaar zoals de adaptieve cruise control, Audi side assist en Audi active lane assist. De top op het gebied van multimedia is MMI navigatie plus met harddisk, DVD-speler en 7-inch kleurenscherm. Dit kan worden aangevuld met de connectiviteitsmogelijkheden van Audi connect met geïntegreerde WLAN-hotspot.

Prestaties Audi RS5 Cabriolet
Omdat ze zo smakelijk zijn sommen we nog even de prestaties op. De RS5 Cabriolet weet met zijn handggebouwde V8 namelijk in 4,9 seconden naar 100 km/h te sprinten. Het 450 pk sterke blok piekt bij 8.250 toeren per minuut waardoor flink doorhalen niet alleen nodig is om alles eruit te halen, maar bovendien een oorstrelend geluid ten gehoren moet brengen. De topsnelheid bedraagt 250 km/h, maar is door quattro GmbH tot 280 km/h af te regelen. Wel even aankruisen op de optielijst natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

Het bewijs: Audi RS5 Cabriolet in ontwikkeling

Spyshots
Het bewijs: Audi RS5 Cabriolet in ontwikkeling
> Artikel lezen

Dit kunnen de nieuwe Audi RS 4 en RS 5

Autonieuws
> Artikel lezen

B&B’s supercharger op Audi RS 4 doet wonderen

Tuning & styling
B&B’s supercharger op Audi RS 4 doet wonderen
> Artikel lezen

Audi RS5 Cabriolet: niet voor ijdeltuiten

Autonieuws
Audi RS5 Cabriolet: niet voor ijdeltuiten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.