Autonieuws

Volkswagen Polo R WRC overtreft alle verwachtingen

De snelste Volkswagen Polo ooit gemaakt. Ja, met dit statement weten we meteen waar we mee te maken hebben. Deze Polo R WRC is geen lieverdje. Met zijn 220 pk sterke 2.0 liter viercilinder komt hij aardig in de buurt van het prestatieniveau van de echte WRC-auto op basis van de Polo. Nou ja, een beetje dan...

Natuurlijk is een Polo GTI leuk, maar echt sensationeel wordt het daarmee nooit. Volkswagen liet bij de ontwikkeling daarvan duidelijk ruimte over voor een R-uitmonstering. En die stelt niet teleur. Sterker nog, die overtreft onze verwachtingen. En ongetwijfeld die van de concurrentie. Met zijn 220 pk en 350 Nm sterke tweeliter TSI-motor is de Polo R WRC namelijk niet alleen de sterkste en snelste Polo ooit, maar laat hij ook al zijn concurrenten achter zich. Sprinten naar 100 km/h doet de ´WRC-auto voor de openbare weg´ in 6,4 seconden en de topsnelheid ligt op 243 km/h. Met een Polo hè! Voor de liefhebbers onder ons heeft Volkswagen nog meer goed nieuws, de Polo R WRC is leverbaar met een handbak in plaats van de standaard gemonteerde DSG op de GTI.

Bescheidenheid
Zoals het een Volkswagen betaamt is die sportiviteit weinig opzichtig. Eigenlijk wel jammer, want als je dit soort prestaties weet neer te zetten en afgeleid bent van een WRC-auto mag je het wat ons betreft uitschreeuwen. Nee hoor, de Polo R WRC houdt het als altijd bescheiden. Het meest opvallend is misschien nog wel de achterspoiler, al is ook die binnen alle proporties. Verder zien we nieuw bumperwerk met aan de voorzijde lekker grote luchtinlaten, een dubbele uitlaat achteraan en speciale 18 inch wielen. De blauw/grijze striping is geheel in de huisstijl van Volkswagen Motorsport uitgevoerd en de WRC-print geeft duidelijk aan dat deze Polo sterke banden met de rallysport onderhoudt.

Gelimiteerd
Wie de Polo R WRC op de oprit wil zetten moet nog wel even geduld hebben, maar ook snel zijn. De verkoop start pas in september 2013, maar de oplage is wel beperkt tot 2.500 exemplaren. In Nederland zal het prijskaartje niet mals zijn. Volkswagen Duitsland rekent bijna 34 mille voor de auto.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni

Autonieuws
Volkswagen Polo gepresenteerd op 16 juni
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Polo kent nauwelijks geheimen meer

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.