Autonieuws

Supersportieve Rinspeed Chopster in productie

Tijdens de komende Salon van Genève komt Rinspeed met een wereldprimeur in de vorm van de Rinspeed Chopster. Deze Chopster is gebaseerd op de Porsche Cayenne maar compleet uitgebouwd, verlaagd en met een 600 pk sterke motor.

Elk jaar weer presenteert Rinspeed op de Salon van Genève een spectaculaire conceptcar. Vaak is deze gebaseerd op een Porsche model die compleet is verbouwd. Dit jaar zal het een auto zijn op basis van de Cayenne. Een aantal maanden geleden liet Rinspeed de eerste schetsen van de Chopster al zien maar nu maakt het bedrijf bekend serieuze plannen te hebben met de Chopster.
 
Heel dikke SUV
Rinspeed heeft de Chopster ontwikkeld als een lifestyle, sportieve en luxe SUV. Eigenlijk een SUV hoe het hoort dus. Het accent ligt op de sportiviteit en dat is te zien. Deze nieuwe designschetsen geven een duidelijk beeld van de supersportieve SUV. De wielkasten zijn uitgebouwd, de voorkant wordt gekenmerkt door een enorme luchthapper en in de motorkap is een luchtinlaat te zien. Het dak van de Cayenne is met 70 mm verlaagd om de sportiviteit extra te benadrukken.
 
Bijzondere materialen
In het interieur zijn vier dikke sportstoelen gemonteerd en verder heeft het interieur een complete restyling ondergaan. Rinspeed heeft traditiegetrouw bijzondere materialen en kleuren gebruikt. De motor die in het vooronder ligt levert een vermogen van dik 600 pk wat garant moet staan voor geweldige prestaties.
 
Vanaf april in productie
In april dit jaar opent Rinspeed het orderboek voor de Chopster. Dat betekent dat bij deze officieel bekend is gemaakt dat Rinspeed de Chopster in productie gaat nemen. Op de Salon van Genève, maart dit jaar, presenteert het merk de Chopster als wereldprimeur. De prijzen zullen beginnen bij € 325.000,- exclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

Rinspeed Budii: rijderswissel van de wacht

Autonieuws
Rinspeed Budii
> Artikel lezen

Rinspeed richt Tesla Model S in als rijdend penthouse

Autonieuws
RinSpeed
> Artikel lezen

Rinspeed borduurt verder op autonome autoconcepten

Autonieuws
Rinspeed borduurt verder op autonome autoconcepten
> Artikel lezen

Fantasie in Rinspeed Etos laat je mond openvallen

Autonieuws
> Artikel lezen

Rinspeed showt interieur van autonome XchangE

Autonieuws
Rinspeed showt interieur van autonome XchangE
> Artikel lezen

Opvouwbaar stuurwiel in autonome Rinspeed Etos

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.