Autonieuws

Pontiac G6 Coupé en Coupé-Cabriolet

Pontiac presenteert op de Los Angeles Autoshow twee compleet nieuwe modellen op basis van de G6 Sedan. Het betreft hier een G6 Coupé en een G6 Coupé-Cabriolet. Pontiac laat weten dat beide modellen enorm veel interieurruimte bieden.

Het is wel een opmerkelijke stap van Pontiac. Het merk presenteert geen Coupé-Cabriolet om de Coupé en de Cabriolet te combineren maar presenteert daarnaast ook nog een vrijwel identieke Coupé. Met de komst van een Coupé-Cabriolet is de gewone Coupé over het algemeen overbodig maar Pontiac vindt blijkbaar van niet. Een duidelijke reden voor de introductie van twee modellen wordt dan ook niet gegeven.
 
Karmann
Zoals gezegd zijn beide modellen nagenoeg gelijk. Het dak maakt het kleine beetje verschil en met de CC is bij mooi weer natuurlijk open te rijden. Het openen en sluiten van het hardtop dak gebeurt met een druk op de knop. Het dak is ontwikkeld door het Duitse Karmann en bestaat uit twee delen. Bij de ontwikkeling van het dak is veel rekening gehouden met de interieurruimte.
 
Bijzonder ruim
Pontiac geeft heel duidelijk aan dat de G6 Coupé en G6 Coupé-Cabriolet enorm veel interieurruimte hebben. Zij claimen dat beide modellen echte 2+2 zitters zijn die ruim plaats bieden aan vier volwassenen. Pontiac zelf vergelijkt de beenruimte achter met Grand Prix sedan welke maar 3 cm meer beenruimte biedt. Ook met de hoofdruimte zit het volgens Pontiac erg goed en zijn beide nieuwe G6-modellen de ruimste in hun klasse. De extra lange deuren moeten garant staan voor een makkelijke instap. De vele interieurruimte is met name te danken aan de relatief lange wielbasis van 2,85 m.
 
Twee V6´en
De G6 Coupé en Coupé-Cabriolet worden leverbaar in een GT en GTP uitvoering. Als GT zal er een 3.5 liter V6 in het vooronder worden gemonteerd. Deze levert een maximaal vermogen van 200 pk en een koppel van 302 Nm. De in de GTP gemonteerde 3.9 liter V6 levert een vermogen van 240 pk en een koppel van 339 Nm. Pontiac claimt voor de G6 een perfecte wegligging en geweldige prestaties. Helaas zijn er verder geen cijfers over bekend.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.