Autonieuws

Lexus kondigt nieuwe IS aan voor Detroit (14% bijtelling?!)

Halverwege januari zal Lexus de gloednieuwe IS presenteren. De IS zal zijn werelddebuut beleven tijdens de NAIAS in Detroit en is geheel zoals verwacht sterke verwant aan de LF-CC conceptcar zoals Lexus die afgelopen jaar presenteerde.

Details zijn er uiteraard nog niet, maar Lexus maakt al wel duidelijk dat de LF-CC zonder meer een voorproefje was. "Zowel vanbinnen als vanbuiten is de nieuwe generatie IS volledig nieuw ontwikkeld en qua design geïnspireerd op de veelgeprezen LF-CC. Ook zijn diverse designelementen van de Lexus LFA in het ontwerp terug te vinden", aldus de fabrikant.

IS sedan en Coupé
We kopten bij de onthulling van de LF-CC al dat de nieuwe IS - én op stapel staande IS Coupé - sterk zullen leunen op de conceptcar en dat blijkt zonder meer waar. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook diens aandrijflijn, de 2.5 liter viercilinder in combinatie met Lexus Hybrid Drive, te vinden zal zijn in het productiemodel. En daarmee zou de IS weleens uit de schaduw kunnen gaan stappen die er altijd over het model hing. Komt deze in aanmerking voor 14% bijtelling dan heeft Nederland er in ieder geval een nieuwe favoriet bij. Voorlopig is dat overigens nog gissen want Lexus heeft al aangegeven op ´minder dan 100 g/km´ te mikken. Voor de begeerlijke 14%-status is maximaal 95 g/km nodig en daar zal het net om spannen. Pas op 15 januari zullen we het weten, dan zal Lexus in Detroit de nieuwe IS onthullen en alle details bekendmaken. We houden goede moed!

Gerelateerde artikelen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Gefacelifte Lexus IS geïnspireerd op fraaie LF-LC

Autonieuws
> Artikel lezen

In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition

Autonieuws
In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.