Autonieuws

Foto´s en details Mercedes CLA 45 AMG en CLA 4Matic

Natuurlijk komen er ´gewone´ CLA´s, maar Mercedes laat ons nu alvast kennismaken met de twee toppers uit de range. Waarom? Om haar nieuwe 4Matic-vierwielaandrijving volop onder de aandacht te brengen. In de CLA 250 CDI 4Matic en de CLA 45 AMG zal dit systeem de aandrijfkrachten namelijk zo optimaal mogelijk verdelen.

Officieel bestaat de Mercedes CLA helemaal nog niet. Natuurlijk weten we middels talloze spyshots maar ook een compleet naakt fotomodel dat het model op komst is, maar alles dat we tot dusverre gezien hebben zijn gecamoufleerde prototypes. Daar verandert ook nu weinig aan, maar het grootste verschil is wel dat deze beelden en informatie van Mercedes-Benz zelf afkomstig zijn. En daarmee is geen sprake van speculatie, maar officiële informaite.

4Matic
Extreem veel wil Mercedes-Benz overigens nog niet kwijt. De nadruk van de berichtgeving ligt vooral op het nieuwe 4Matic-systeem dat op de CLA zal debuteren. Een systeem dat speciaal voor Mercedes´ nieuwe lijn met voorwielaangedreven auto´s (A-, B-, CLA- en GLA-klasse) ontwikkeld is. Een pure noodzaak, want alle andere Mercedessen brengen hun aandrijfkrachten immers naar de achterwielen over. In de CLA is het systeem voorbehouden aan de CLA 250 CDI (211 pk) gekoppeld aan de 7G-tronic transmissie. De nadruk ligt daarbij op een stukje extra actieve veiligheid.

354 pk
Veel leuker wordt het natuurlijk in de CLA 45 AMG. Daar is de vierwielaandrijving pure noodzaak. Het vermogen van 354 pk en koppel van 450 Nm moet immers wel op een fatsoenlijke manier op de weg overgebracht kunnen worden. Mercedes benadrukt tevens dat de AMG-versie een speciale achteras heeft om de rij-eigenschappen naar een nog hoger plan te tillen.

Detroit
Begin januari zal de Mercedes CLA debuteren tijdens de NAIAS in Detroit. De AMG-versie staat vermoedelijk gepland voor de IAA in Frankfurt aangezien Mercedes in Genève het podium vrij zal houden voor de A 45 AMG.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vaarwel Mercedes CLA, welkom A-klasse Sedan

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.