Autonieuws

Jeep Wrangler gaat nog extremer met Rubicon 10

Voor de stoerste modellen gebruikt Jeep de naam Rubicon. Al tien jaar lang. En dat doet men niet voor niets. Het Rubicon-pad is een 22 mijl lange historische route ten oosten van Sacramento in de Sierra Nevada. Slechts een deel van de route is onderhouden. Het andere is alleen beschikbaar met een terreinwagen. En zelfs die mag niet kinderachtig zijn. Nu de Rubicon-modellen hun 10-jarige bestaan vieren pakt Jeep nog eens flink uit.

De Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary Edition is vooral uitgerust met wat extra´s die klauterpartijen moeten vereenvoudigen. Niet in de laatste plaats de banden. Die zorgen er ook meteen voor dat de bodemvrijheid 2,5 cm in de plus gaat. Tevens zijn de assen en differentiëlen opgewaardeerd en zit aan de voorzijde een fonkelnieuwe stalen bumper die klaar is om een lier aan te monteren. Die is overigens niet inbegrepen. De uiteinden van de bumper zijn verwijderbaar om de banden ongehinderd hun noppen te laten uitsteken.

Knalrood
De editie is verkrijgbaar met een knalrood interieur en gaat indien gewenst gepaard met een unieke buitenkleur. Zowel een korte twee- als een langere vierdeursvariant zijn leverbaar. In de VS tenminste. Of hij ook naar Europa komt, is nog onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Jeep Wrangler Unlimited X: stoer, maar luxe

Autonieuws
Jeep brengt speciale versie van Wrangler, de Unlimited X
> Artikel lezen

Jeep bruint de Italiaanse Carabinieri deze zomer

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep blijft koel met Wrangler Polar Edition

Autonieuws
Jeep blijft koel met Wrangler Polar Edition
> Artikel lezen

Ook LEGO Jeep Wrangler laat je weer kind voelen

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Black Badass: Jeep Wrangler Nighthawk

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep heeft een nieuwe Wrangler, echt waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.