Autonieuws

Weinig subtiel: Jaguar teast met achterspoiler XFR-S

Bij Jaguar is stijlvol willen zijn toch wel één van de kernwaarden, maar met de XFR-S gooien de Britten het over een geheel andere boeg. Deze vermeende M5-killer toont zijn potentieel zoals dat bij de krachtigste en snelste sportsedan uit de geschiedenis van het merk hoort.

Morgen zal in Los Angeles het doek worden getrokken van de Jaguar XFR-S. Deze supersnelle XF zal de strijd aangaan met de BMW M5, Mercedes E63 AMG en de op stapel staande Audi RS6. Tot zover niets nieuws onder de zon. Eigenlijk ook niet wat het uiterlijk van de XFR-S betreft. Dat beloofde al behoorlijk krijgshaftig te zijn. Waar de Duitsers vaak kiezen voor ingetogen sportiviteit gaan de Britten met hun R-S-modellen helemaal los. Gespoten in smurfblauw straalt de XFR-S, net als de XKR-S, in alles een ´kijk-mij-eens´ karakter uit. En alsof dat nog niet genoeg is wordt er een flinke achtervleugel op de kofferbak gemonteerd.

Niet gepland
Saillant opmerking is dat de enorme vleugel niet geheel was gepland. Jaguar had namelijk helemaal geen (ordinaire) achterspoiler willen monteren. Waarom ze dit alsnog hebben gedaan is onduidelijk. Wellicht heeft het te maken met de neerwaartse druk (op de achteras) om de auto zijn vereiste prestaties mee te kunnen geven. Geheel onverwacht komt de spoiler dan weer niet. Op de laatste spyshots zagen we de vleugel reeds zijn intrede doen. Hoe deze in het geheel staat zien we morgen!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.