Autonieuws

Drop Top: Ford Mustang Convertible

Het dak gaat eraf in Los Angeles, waar Ford de nieuwe Mustang Convertible presenteert. De Convertible is ontwikkeld naast de Coupé en dat is te zien aan de prachtige styling. De Mustang Convertible gaat halverwege 2005 in productie.

Ford benadrukt met klem dat de Mustang Convertible zij aan zij met de Coupé ontwikkeld is. Hierdoor lijkt de Convertible volgens Ford niet op een Coupé die omgebouwd is tot een cabriolet. Net als bij de Coupé geeft de Convertible ook een duidelijke knipoog naar het verleden in combinatie met vele moderne details. Neem bijvoorbeeld het dashboard dat er zeer retro uitziet maar toch ook is voorzien van vele moderne elementen.
 
Verstevigde carrosserie
Ten opzichte van de Coupé had Ford nogal wat extra ontwikkelingswerk. Zo moest er een opvouwbaar Z-dak worden ontwikkeld. Tevens zorgt het ontbreken van een vast dak voor een verlies aan stevigheid van de auto. Hier moesten de nodige verstevigingen voor worden aangebracht maar het gewicht mocht niet teveel toenemen. Bij de ontwikkeling van het dak is veel rekening gehouden met het zicht naar achteren en er is een glazen achteruit (met verwarming) gemonteerd. Openen en sluiten gaat met een druk op de knop geheel automatisch.
 
Comfortabele cabriolet
Met het dak naar beneden ziet de Mustang Convertible er uiteraard op z´n mooist uit. Achterin is voldoende plaats voor twee personen. Bij de ontwikkeling heeft Ford rekening gehouden met de windstroom en ervoor gezorgd dat je zowel voor- als achterin zo min mogelijk last hebt van de wind. Een leuk detail over het interieur. De wijzerplaten zijn leverbaar in maar liefst 125 kleuren!
 
V6 en V8
Voor de Mustang Convertible zijn twee motoren leverbaar. De eerste is een 4.0 liter V6 met een vermogen van 210 pk. De absolute topper is de 4.6 liter V8 met een vermogen met 300 pk. De V8 is daarmee 40 pk sterker dan zijn voorganger en alleen leverbaar in de Mustang Convertible GT. De Mustang Convertible is gekoppeld aan een vijftraps automaat. Voor de Convertible GT is ook een vijftraps automaat gemonteerd maar deze is anders afgesteld.
 
Los Angeles
De populaire Mustang Convertible beleeft zijn werelddebuut tijdens de Los Angeles Autoshow. Juist daar zijn cabrio´s enorm populair en is het dé plek voor de introductie van een auto als de Mustang Convertible. In het voorjaar zal de Mustang Convertible in de verkoop gaan. In de Verenigde Staten moet voor de gewone Convertible een bedrag van $ 24.495,- worden betaald. De Convertible GT is $ 5.500,- duurder en komt daarmee op een prijs van $ 29.995,-. Hiermee is de Mustang Convertible één van de meest betaalbare cabriolet´s met 300 pk.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.