Autonieuws

PGO Speedster op de Nederlandse markt

De met de hand gemaakte PGO Speedster II wordt vanaf heden ook op de Nederlandse markt geleverd. Speciaal daarvoor is PGO Automobiel Nederland van start gegaan. De Franse sportauto debuteert op de komende AutoRAI.

PGO levert momenteel de PGO Speedster II in 6 verschillende uitvoeringen. Het is een met de hand gemaakte open retro sportauto met de techniek, prestaties en betrouwbaarheid van een moderne auto. De PGO Speedster II heeft vanaf juli 2003 een Europese kleinserie type goedkeuring en werd, tot heden, alleen in Frankrijk, België en Italië geleverd. Vanaf begin 2005 wordt de auto ook in Nederland geïntroduceerd.

Presteert prima
De sportwagen wordt geheel met de hand gebouwd in Zuid-Frankrijk, en bestaat uit een in eigen huis ontwikkelt buizenchassis en een versterkte kunststof carrosserie. Wat ontwerp betreft heeft hij erg veel weg van de Porsche 356. Er wordt gebruik gemaakt van de beproefde techniek van Peugeot. De auto heeft een middenmotor en wordt aangedreven door een 2.0 liter 16-klepper (138 pk), waardoor een acceleratie van 0 tot 100 km/h binnen 7 seconden en een topsnelheid van 215 km per uur gehaald kunnen worden. De cabrio is bij zijn ontwikkeling zeer veel getest op het circuit door een bekende Franse formule 3000 coureur waardoor zijn wegligging optimaal is afgesteld.

Debuut tijdens de AutoRAI 2005
De fabriek in Zuid-Frankrijk heeft een totale jaarproductie van ongeveer 350 stuks. PGO heeft nu ruim 15 dealers verspreid over vier landen. Op de AutoRAI 2005 zal PGO officieel op de Nederlandse markt debuteren. De Speedster II is leverbaar van € 40.331,-. Voor dat geld heb je een heel bijzondere en unieke auto die bovendien nog eens geheel naar eigen wens is samen te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.