Autonieuws

PT Cruiser-concurrent: Chevrolet HHR

Op de Los Angeles Autoshow presenteert Chevrolet het productiemodel van de HHR. De Chevrolet HHR is een moderne crossover die het midden houdt tussen een MPV en een SUV. Vanaf half 2005 zal de HHR in productie gaan.

Een jaar geleden toonde Chevrolet een conceptcar als voorbode van deze HHR. Op de 2005-editie van de Los Angeles Autoshow staat het productiemodel. Er zijn veel elementen van de oorspronkelijke conceptcar behouden gebleven en Chevrolet laat weten dat de HHR ook geïnspireerd is op de Chevrolet Suburban uit 1949.
 
Concurrent voor de PT Cruiser
De HHR kan gezien worden als een concurrent voor de Chrysler PT Cruiser. Ondanks dat de auto er op de foto´s misschien erg groot uit ziet is dat dus niet het geval. Met een totale lengte van 4,47 m is de HHR maar 18 cm langer dan zijn concurrent van Chrysler. In de Verenigde Staten vallen beide auto´s in de compacte klasse dus dat zegt al heel wat. Ook het ontwerp heeft wel wat weg van de PT Cruiser. Neem bijvoorbeeld de vorm van de motorkap en de koplampen, maar ook de grille en de achterkant tonen lichte overeenkomsten.
 
Veelzijdig en ruim
Het interieur is modern en volgens Chevrolet zeer veelzijdig. Ondanks dat de auto plaats biedt aan vijf personen heeft de HHR MPV-trekjes. Zo is de bank simpel, volledig neer te klappen waardoor een compleet vlakke laadvloer ontstaat. De maximale bagageruimte bedraagt dan 1787 liter. De passagierstoel is neerklapbaar om zo grote spullen gemakkelijk mee te kunnen nemen. Dankzij het hoge dak is de auto zeer ruim. Overal in het interieur zijn handige opbergvakjes te vinden waaronder ook een groot vak onder de vloer van de bagageruimte. Om de veelzijdigheid nog maar eens extra te onderstrepen laat Chevrolet weten dat het een auto voor iedereen is. Hij moet geschikt zijn om mee naar de supermarkt te gaan, om mee op vakantie te gaan of om een surfplank te vervoeren. Ook moet de auto representatief genoeg zijn om zowel te stad mee in te gaan als op het platteland te komen.
 
Twee benzinemotoren
Wat motoren betreft levert Chevrolet de HHR met een 2.2 liter en een 2.4 liter, beide viercilinders. De 2.2 liter levert een vermogen van 140 pk en een koppel van 207 Nm. De krachtigere 2.4 liter heeft levert een vermogen van 170 pk en een koppel van 235 Nm. Standaard zijn beide benzinemotoren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak en als optie is een elektronisch geregelde viertraps automaat leverbaar.
 
Rijke uitgerust
Volgens Chevrolet is de HHR standaard rijk uitgerust. Zaken als airco, elektrische ramen en spiegels, centrale deurvergrendeling, keyless entry, radio/CD-speler met 6 speakers en ABS zijn standaard. Op de optielijst staan onder meer zaken als een MP3-radio, boordcomputer, Pioneer radio met subwoofer, groot glazen zonnedak, navigatiesysteem en diverse soorten lichtmetalen velgen.
 
Half 2005 in productie
In Los Angeles toont Chevrolet de HHR van 7 tot en met 16 januari tijdens de Los Angeles Autoshow 2005. In de zomer van 2005 zal Chevrolet de auto in de Verenigde Staten in productie nemen. Het is nog onbekend, maar onwaarschijnlijk, of de HHR ook naar Europa zal komen.

Gerelateerde artikelen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Chevrolet HHR eind dit jaar in Europa

Autonieuws
Chevrolet HHR eind dit jaar in Europa
> Artikel lezen

Chevrolet HHR komt mogelijk naar Europa

Autonieuws
Chevrolet HHR komt mogelijk naar Europa
> Artikel lezen

Chevrolet HHR SS: Zafira OPC-killer

Autonieuws
Chevrolet HHR SS: Zafira OPC-killer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.