Autonieuws

Fiat, Alfa en Lancia niet op de AutoRAI

Fiat Auto Nederland heeft op het laatste moment bekend gemaakt niet aanwezig te zullen zijn op de AutoRAI 2005. In verband met de vele nieuwe modellen die Fiat volgend jaar introduceert is er geen budget meer.

De vloerindeling van de AutoRAI was al bekend gemaakt en een groot deel van de Holland Hal was voor Fiat Auto Nederland gereserveerd. Door het nemen van deze beslissing vallen er meteen drie merken (Fiat, Alfa en Lancia) weg van de beursvloer waarvan Alfa Romeo voor de liefhebber een grote domper is. Het is erg jammer dat Fiat deze beslissing genomen heeft. Voor het eerst sinds lange tijd was de AutoRAI volledig compleet nu laat Fiat het afweten.
 
Nieuwe modellen in 2005
De reden van deze beslissing ligt op het financiële vlak. Het gaat nog steeds niet erg goed met Fiat en daarom hebben de hoge heren in Italië besloten de kleinere beurzen over te slaan. Er is komend jaar veel geld nodig voor diverse modelintroducties. Zo zal Fiat met de nieuwe Croma, de nieuwe Punto en een facelift van de Doblo komen. Alfa Romeo presenteert de opvolger van de 156 en een nieuwe GTV. 

Gerelateerde artikelen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.