Autonieuws

Kia KCV-III schittert tijdens de AutoRAI 2005

Tijdens de AutoRai 2005 zal Kia de KCV-III concept laten zien. De auto werd geintroduceerd tijdens de IAA in Frankfurt, september 2003, en wordt afhankelijk van de reacties van het publiek mogelijk in productie genomen.

De KCV-III is een moderne coupé-cabriolet en werd als conceptcar voor het eerst getoond tijdens de IAA in Frankfurt. Daar liet Kia duidelijk zien dat ook zij Europese auto´s kunnen ontwerpen met een spraakmakend uiterlijk. Opvallend zijn de grote koplampen en de toegespitste grille. Aan de achterkant zien we een behoorlijke vleugel en de 20 inch lichtmetalen velgen vallen aan de zijkant op. De KCV-III is ontworpen in het Research & Development Center van Kia in Russelheim, Duitsland.
 
Opklapbare hardtop
Het dak van de KCV-III bestaat uit glazen panelen welke met een druk op de knop in de bagageruimte opvouwen. Verdere moderne technieken van de conceptcar zijn adaptieve cruise control, keyless entry en een multimediasysteem met MP3. Daarmee laat Kia zien dat het merk bij de tijd is en ook moderne technieken kan leveren. Op veiligheidsgebied zijn er diverse airbags, geïntegreerde rollbars, actieve hoofdsteunen en ESP gemonteerd.
 
Leuke prestaties
Een tweeliter viercilinder met variabele kleptiming zorgt voor de aandrijving en levert bij 6.000 toeren een vermogen van 143 pk en een koppel van 190 Nm. De KCV-III levert daarmee, in combinatie met een gering eigen gewicht, leuke prestaties.
 
Mogelijk in productie
Tijdens de AutoRai 2005, welke gehouden wordt van 10-20 februari 2005 in Amsterdam, zal de KCV-III schitteren op de Kia-stand. Naar aanleiding van de reacties van het publiek zal Kia overwegen om een cabrio in het C-segment in productie te nemen. Dat betekent dat Kia mogelijk met een concurrent van de Renault Mégane CC en Peugeot 307 CC op de markt zal komen.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd

Autonieuws
Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.