Autonieuws

Verkoopcijfers nieuwe Golf boven verwachting

De nieuwe Volkswagen Golf overtreft in Nederland alle verkoopverwachtingen. Van de vijfde generatie Volkswagen Golf zijn er inmiddels ruim 4.000 verkocht.

Ruim 1.500 van de verkochte Golf´s 5 zijn tijdens de Nationale Golf Week, die van 20 tot 29 november 2003 liep, verkocht.

Tijdens de Nationale Golf Week kon iedereen deelnemen aan de spectaculaire Geef me de vijf-actie. Wie de ingevulde deelnamekaart tussen 20 en 29 november inleverde bij de Volkswagen-dealer, maakt(e) kans op één van de meer dan 5.000 prijzen. Ruim 60.000 bezoekers kwamen naar de showroom om de vijfde generatie van de millionseller Golf te aanschouwen, maar ook om kans te maken op een van de vijf gloednieuwe Volkswagen Golf ter waarde van € 18.275.

Volkswagen heeft sinds de introductie van de Golf, 29 jaar geleden, ruim 22 miljoen van deze modellen gemaakt. Eind december moeten er 135.000 van deze vijfde generatie Golf zijn afgeleverd. Voor volgend jaar staat het geplande verkoopcijfer op 600.000. De auto rolt in drie Volkswagen-vestigingen van de band en de productie wordt opgevoerd van 2.000 naar 2.700 per dag. Daarom is besloten het personeel ook in het weekeinde te laten werken. Helaas echter loopt niet alles zoals het moet. Door een aantal technische problemen met onderdelen heeft de productie nogal een achterstand opgelopen waardoor klanten langer op hun nieuwe Golf moeten wachten.

Volkswagen heeft hiermee een flink voorsprong op de nieuwe Opel Astra die pas in het voorjaar van 2004 op de markt komt. De nieuwe Golf mag dan uiterlijk geen grote veranderingen zijn ondergaan, onderhuids is de Golf V een compleet nieuwe auto. De concurrentie-strijd is weer in volle gang en de nieuwe Golf kan weer een tijdje mee!

Gerelateerde artikelen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen Gen.E voorbode voor Golf 8?

Autonieuws
Volkswagen Gen.E: is dit de Golf van de toekomst?
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning

Tuning & styling
RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.