Autonieuws

Sportieve Maserati GranSport

Maserati breidt zijn leveringsprogramma uit met de GranSport. Vanaf heden is de auto te bestellen. De GranSport is sneller en sportiever dan de GT Coupé waarop hij gebaseerd is. Sportiviteit en luxe overheersen bij de GranSport.

Tijdens de afgelopen Autosalon van Parijs presenteerde Maserati de GranSport. De naam GranSport stamt al uit het verleden van het merk en staat garant voor sportiviteit. Zoals gezegd is de GranSport gebaseerd op de GT Coupé en dat is duidelijk te zien. Eigenlijk is de GranSport een doorontwikkeling van deze auto. Maserati heeft veel testwerkzaamheden gedaan in de windtunnel. Op basis van die gegevens werden de bumper opnieuw ontworpen en is de voorbumper voorzien van een splitter. De zijskirts lopen verder door in het koetswerk, op de kofferbak ligt een klein spoilertje en de auto is nog eens 10 mm verlaagd. Dit alles heeft geresulteerd in een Cw-waarde van 0,33.
 
Doorontwikkelde motor
Maserati heeft voor de GranSport de 4.2 liter V8 verder geoptimaliseerd. De V8 levert 10 pk meer vermogen en komt daarmee op 400 pk. Deze toename is te danken aan een verfijning van het inlaatspruitstuk en klepzittingen en een vermindering van de wrijving. Verdere kenmerken van de motor zijn dry sump smering, dubbele bovenliggende nokkenassen op beide cilinderrijen, vier kleppen per cilinder en hydraulische klepstoters. Ondanks dat de GranSport is gebaseerd op de GT Coupé was hij tijdens testritten op het circuit van Varano bijna twee seconden sneller dan de GT Coupé.
 
Snelle(re) Cambiocorsa
Voor de overbrenging monteert Maserati een Cambiocorsa elektrohyraulisch gestuurde zesversnellingsbak. Deze is te bedienen met flippers aan het stuur en is gebaseerd op de F1. De bestuurder kan kiezen uit 4 instellingen: Normaal, Sport, Automatisch en Low grip en voor de GranSport is de software aangepast. Vergeleken met de GT Coupé Cambiocorsa schakelt de GranSport 35% sneller in de sportstand. Ook het terugschakelen gebeurt in de GranSport sneller. Dankzij het langer maken van de zesde versnelling ligt de topsnelheid van de GranSport 5 km/h hoger dan die van de GT Coupé op 290 km/h. De sprint naar 100 km/h is ongewijzigd en wordt in 4,9 seconden afgelegd.
 
Sportief alternatief
Maserati heeft met de GranSport een sportiever alternatief voor de GT Coupé. Bovendien heeft de auto een heel andere uitstraling dankzij de aangepaste bumpers, zij-skirts, achterspoiler en 19 inch lichtmetalen velgen. In het interieur overheersen dure materialen zoals carbon, leer en aluminium. In Nederland is de GranSport leverbaar vanaf € 144.352,-.

Gerelateerde artikelen

Italiaanse schoonheid: Maserati Coupé

Autotests
Italiaanse schoonheid: Maserati Coupé
> Artikel lezen

Verbeterde Maserati Spyder Evoluzione

Autonieuws
Verbeterde Maserati Spyder Evoluzione
> Artikel lezen

Gelimiteerde Maserati GranSport MC Victory

Autonieuws
Gelimiteerde Maserati GranSport MC Victory
> Artikel lezen

Limited edition: Maserati Spyder 90th Anniversery

Autonieuws
Limited edition: Maserati Spyder 90th Anniversery
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.