Autonieuws

Auto met gevoel: Rinspeed Senso

Tijdens de Autosalon van Geneve zal het bekende Zwitserse ontwerpbureau Rinspeed een nieuwe conceptcar presenteren. De auto is ontwikkeld in samenwerking met platicfabrikant Bayer en toont een visie op de auto van de toekomst.

Rinspeed en Bayer MaterialScience hebben de auto niet alleen ontwikkeld. Daarbij zijn vele andere partijen betrokken geweest. De Rinspeed Senso is een bijzondere concept die ´gevoel´ heeft met de bestuurder. Daar komt ook de naam Senso vandaan. Dat gevoel wordt letterlijk opgevat want de auto ´voelt´ de bestuurder en speelt hierop in. Zo zorgen diverse systemen ervoor dat de bestuurder goed zit en wakker blijft. Een voorbeeld hiervan is de lichtinval die speciaal wordt aangepast zodat het een positief effect heeft op de bestuurder. Niet alleen voelen speelt een rol in de Rinspeed Senso. Ook andere zintuigen spelen een rol en dit moet een positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

Toekomstmogelijkheden
Dat de Senso een echte conceptcar is blijkt wel uit de uitrusting maar ook uit het ontwerp. Er is geen dak gemonteerd en de vormen zijn niet bepaald productierijp. Ondanks de conceptfase zijn delen van de auto wel voor de toekomst weggelegd. Ook nu al heeft bijvoorbeeld Volvo een systeem dat zorgt wanneer een bestuurder in een drukke situatie zit dat bijvoorbeeld een telefoongesprek niet binnenkomt of een storingslampje niet meteen begint te branden. In de verte heeft dat wel wat weg van dit systeem.

Maart 2005
Tijdens de Salon van Geneve zal de Rinspeed Senso voor het eerst aan het publiek worden getoond. In maart 2005 opent de Salon haar deuren.

Gerelateerde artikelen

Rinspeed richt Tesla Model S in als rijdend penthouse

Autonieuws
RinSpeed
> Artikel lezen

Rinspeed borduurt verder op autonome autoconcepten

Autonieuws
Rinspeed borduurt verder op autonome autoconcepten
> Artikel lezen

Rinspeed Budii: rijderswissel van de wacht

Autonieuws
Rinspeed Budii
> Artikel lezen

Fantasie in Rinspeed Etos laat je mond openvallen

Autonieuws
> Artikel lezen

Rinspeed showt interieur van autonome XchangE

Autonieuws
Rinspeed showt interieur van autonome XchangE
> Artikel lezen

Opvouwbaar stuurwiel in autonome Rinspeed Etos

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.