Autonieuws

Snelle TVR Tuscan MK2 S

TVR onthulde de tweede generatie van de Tuscan eerder dit jaar tijdens de Birmingham Motor Show. Nu laat TVR ook de extra sportieve MK2 S zien. De Tuscan MK2 S heeft een vermogen van 400 pk en ziet er extra sportief uit.

TVR produceert in kleine aantallen exotische, snelle sportauto´s voor mensen die sportief rijden als liefhebberij koesteren. De MK2 (Mark two) onderscheidt zich voornamelijk door zijn uiterlijk van de huidige Tuscan. De karakteristieke, drie boven elkaar geplaatste koplampen aan weerszijden hebben plaatsgemaakt voor twee koplampen. Daartussen is nu een stoere luchtinlaat te zien in plaats van een grille met gaten. De achterlichten zitten verscholen achter donkergekleurd glas, zoals ook bij de T350 het geval is.

Met de hand ontworpen
De MK2 straalt pure kracht uit en heeft een eigenzinnig design. De auto is compleet met de hand ontworpen. Dat is kenmerkend voor TVR en het uit zich bij het nieuwe model bijvoorbeeld in de subtiele spoilers, die bij de 400 pk sterke MK2 S net even forser van formaat zijn. Ook het dashboard van de MK2 is nieuw. Verbeterede ergonomie in combinatie met de meest moderne elektronica is hier de leidraad.

Tuscan MK2: 350 pk
De techniek in de Tuscan MK2 laat het hart van de liefhebber sneller kloppen. TVR gebruikt ook voor zijn jongste telg zijn 3.6-liter zescilindermotor met vier kleppen per cilinder. Deze krachtbron is letterlijk op het circuit gerijpt en heeft ook aan de basis gestaan van de krachtige zescilinder in de T400R, die heeft deelgenomen aan de 24-uursrace van Le Mans. In de MK2 levert de volledig van aluminium gemaakte motor 350 pk en een maximumkoppel van 390 Nm.

Tuscan MK2 S: 400 pk
In de Tuscan MK2 S doet de motor er nog een schepje bovenop: de krachtbron heeft een grotere cilinderinhoud (4.0 liter) en levert met zijn 400 pk evenveel vermogen als de auto die TVR inzette voor Le Mans.

Tara en Cabriolet
TVR wil de MK2, de opvolger dus van de huidige Tuscan, produceren als Targa en als Cabriolet. Deze laatste wordt medio 2005 verwacht. De Tuscan MK2 is in Nederland leverbaar vanaf € 92.495,-

Gerelateerde artikelen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Autonieuws
Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR
> Artikel lezen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.