Autonieuws

Nieuwe Mercedes V6 diesel

Mercedes presenteert een compleet nieuwe V6 dieselmotor. De motor volgt de oude vijf- en zescilinder lijnmotor op en levert een vermogen van 224 pk en een indrukwekkend koppel van 510 Nm. Hij debuteert in de C-klasse.

De nieuwe V6 dieselmotor van Mercedes is ontwikkeld met de laatste technologie en kennis van Mercedes. De motor is voorzien van Piezo-injectoren en inspuiting onder een druk van 1.600 bar. De turbo is variabel en de motor is gemaakt uit hoogstaande materialen. Het gewicht is dankzij die materialen beperkt tot 208 kg.

Krachtige motor
Als opvolger van de vijf- en zescilinder lijnmotor heeft deze nieuwe V6 CDI maar liefst 38% meer vermogen en koppel. Dat resulteert in een snellere acceleratie, snellere tussensprints en een hogere topsnelheid. Het maximum vermogen bedraagt 224 pk en het maximale koppel van 510 Nm is beschikbaar tussen 1.600 en 2.800 tpm. Om deze waarden optimaal te kunnen benutten wordt de motor gekoppeld aan de 7G-tronic, automatische zevenbak.

Zuinig en schoon
De motor is niet alleen modern en krachtig maar ook zuinig en stil. Doordat Mercedes gebruik heeft gemaakt van de laatste common-rail techniek onder een druk van 1.600 bar, een goed geprogrammeerd motormanagementsysteem en een standaard roetfilter voldoet de V6 CDI aan de strenge EU4-eisen. Bovendien moet het verbruik erg goed zijn al is daar nog niets over bekend. De V6 CDI zal debuteren in de C-klasse onder de typeaanduiding C320 CDI.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.