Autonieuws

Supersnelle Corvette Z06

Corvette presenteert een supersnelle uitvoering van de C6 onder de naam Z06. Met een vermogen van 500 pk, een topsnelheid van dik 330 km/h en een sprintje naar 100 km/h in 3,8 seconden is dit de krachtigste Corvette ooit.

Al bij de presentatie van de nieuwe Corvette C6 liet de Amerikaanse sportautofabrikant doorschemeren dat er een snelle uitvoering van de C6 op stapel stond. Op de Autoshow in Los Angeles zal Corvette de Z06 presenteren en ook op de Detoit Autoshow zal de auto te zien zijn.

Succesvolle voorganger
Deze nieuwe Z06 volgt het vorige model op dat succesvol was tijdens de 24 Uren van Le Mans. Deze Z06 is de straatversie en op de foto is tevens de circuitversie te zien. Om aan alle homologatie eisen te kunnen voldoen moet er een straatversie worden gebouwd en dat is helemaal niet erg!

Krachtigste Corvette ooit
Onder de carbon motorkap ligt een enorme 7.0 liter V8 met een vermogen van 500 pk. Dat betekent prestaties van het hoogste niveau namelijk een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 3,8 seconden en een topsnelheid van 330 km/h. De motor maakt gebruik van Dry Sump smering en heeft uiteraard de nodige koeling nodig. Om die reden is er een extra luchtinlaat gemaakt in de motorkap.

Koeling noodzakelijk
Snel tot stilstand komen staan is een must bij een auto als deze. Corvette heeft de Z06 daarom ook uitgerust met flinke Brembo-remmen die vóór 6 en achter 4 zuigers per remklauw hebben. De remmen zijn zichtbaar door de 18 en 19 inch lichtmetalen velgen. Daaromheen liggen flinke banden met vóór banden in de maat 275/35 ZR18 en achter zelfs de maat 345/30 ZR19. Net als de motor hebben ook deze remmen extra koeling nodig en om die reden heeft Corvette extra koelopeningen gemaakt aan de zijkant van de auto. Dit is niet alleen functioneel maar laat ook meteen zien dat dit een extra dikke Corvette is. Voor wie de auto dan nog over het hoofd ziet als een Z06 zijn er ook badges aanwezig. Deze badges komen ook in het interieur terug. Deze zijn onder andere gestikt in de Recaro-sportstoelen welke moeten zorgen voor genoeg houvast in de bochten.

Werelddebuut
De Corvette Z06 zal tijdens de Autoshow in Los Angeles en Detroit schitteren.

Gerelateerde artikelen

Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette

Autonieuws
Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette
> Artikel lezen

Additioneel plaatwerk en vuurkracht voor LOMA C6

Tuning & styling
Additioneel plaatwerk en vuurkracht voor LOMA C6
> Artikel lezen

Corvette Victory Edition viert autosport succes

Autonieuws
Corvette Victory Edition viert autosport succes
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.