Autonieuws

Eerste indruk compleet nieuwe Kia Rio

Kia presenteert op de Detroit Autoshow de opvolger van de Rio. In Detroit zal de 4-deurs sedan het spits afbijten waarvan Kia nu alvast wat informatie en schetsen heeft vrijgegeven. In Genève presenteert Kia de 5-deurs hatchback.

Op de Autosalon van Parijs, afgelopen september, presenteerde Kia een spannende ´hot-hatch´ onder de naam Sport Concept Car. Deze Sport Concept Car was een voorloper van de nieuwe Rio en de in Detroit te presenteren 4-deurs sedan zal hier dan ook veel van weg hebben.

Verbeterde rijeigenschappen
De nieuwe Rio is van de grond af opnieuw ontwikkeld en heeft een langere wielbasis, bredere spoorbreedte en motoren met meer vermogen. Dit alles moet de rijeigenschappen ten goede komen, iets waar Kia hard aan werkt de laatste tijd. In Europa zullen er onder andere een 1.4 en 1.6 liter benzinemotor worden geleverd en een 1.5 liter diesel. De Sport Concept Car die in Parijs stond was voorzien van een 2.0 liter turbomotor met een vermogen van 200 pk. Of die motor ook zal komen hangt af van het feit of die concept realiteit zal worden.

5-deurs hatchback in maart
In januari zal Kia de compleet nieuwe Rio sedan presenteren tijdens de Detroit Motorshow. Hij zal worden geproduceerd in Kia´s fabriek in Sohari (Zuid-Korea) en zal in de zomer van 2005 in de showrooms staan. Tijdens de Salon van Genève, maart 2005, zal Kia de 5-deurs hatchback presenteren. Dit model is erg interessant voor de Europese markt.

Gerelateerde artikelen

Kia Rio krijgt kleine facelift voor 2015

Autonieuws
Kia Rio
> Artikel lezen

Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen

Autonieuws
Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Rio rijden kan vanaf € 15.735,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.