Autonieuws

Primeur: de nieuwe BMW M6

Een 507 pk sterke V10, een maximaal toerental van 8.250 tpm en een sprint naar 100 km/h in slechts 4,6 seconden: dit is het DNA van de nieuwe BMW M6. Hier zijn de eerste foto´s en gegevens van BMW´s nieuwe sportauto.

Dit is de nieuwe BMW M6. Hij is bescheiden vormgegeven maar toch ook erg dik. Opvallend is de luchthapper in de voorbumper, de enorme lichtmetalen velgen en de achterkant waar vier dikke uitlaatpijpen de show stelen. Verder is de M6, net als de M5, becheiden dik gemaakt. Het echte geweld zit onder de motorkap.

507 pk sterke V10
Net als de M5 heeft ook de M6 een dikke V10 onder de kap liggen. Deze levert een vermogen van 507 pk en kan een maximaal toerental aan van 8.250 tpm. Het resultaat is de genoemde sprint van 0-100 km/h in 4,6 seconden en een sprint naar 200 km/h in 14 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. De motor is gekoppeld aan een zeventraps sequentiele SMG-versnellingsbak. Schakelen kan door middel van peddels achter het stuur of met de pook. De SMG-bak is uitgerust met onder meer Launch Control.

Carbon fibre dak
Om zo goed mogelijke prestaties te bereiken heeft BMW veel gewicht bespaard. Het belangrijkste en meest opvallende punt hiervan is het dak van carbon fibre. Net als bij de BMW M3 CSL is het dak ook zichtbaar van carbon gemaakt. De vermogens-gewicht-verhouding van de M6 is 3,5 kg/pk.

Luxe overheerst
In het interieur overheerst een sfeer van luxe. Er is niet bespaard op materiaal en uitrusting om zo het gewicht lager te houden. De dikke lederen sportstoelen en het sportstuur zorgen voor perfecte grip. Delen van het dashboard zijn met hout bekleed en het instrumentenpaneel is speciaal voor de M6 ontworpen.

Prijs M6
Aan de BMW M6 hangt in Nederland een prijskaartje van € 156.300,-.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.