Autonieuws

Wereldprimeur: Spyker C12 Spyder

Spyker verrast op de Miljonair Fair in Amsterdam met het werelddebuut van de Spyker C12 Spyder. Deze C12 Spyder is gebaseerd op de C8 Double12 S. Een Audi W12 met een vermogen van 500 pk zorgt voor de aandrijving.

De C8 Double12 R is oorspronkelijk ontwikkeld om Le Mans mee te rijden. In 2003 heeft Spyker deelgenomen aan Le Mans met deze auto. Vanuit de markt kwam er toen vraag naar een straatversie van de Le Mans auto en deze is als C8 Double12 S op de markt gebracht. Spyker wil de verwachtingen nu overtreffen met een open versie van deze sportauto: de C12 Spyder.

Glazen hardtop
De C12 Spyder is de eerste Spyker die wordt aangedreven door een W12 van Audi. De motor levert een vermogen van 500 pk en een koppel van 600 Nm. De topsnelheid ligt op 325 km/h en een sprintje naar 100 km/h moet binnen 4 seconden mogelijk zijn. Het gewicht is relatief laag gehouden (iets meer dan 1.400 kg) dankzij het gebruik van een aluminium space frame. Het speciale uitlaatsysteem moet zorgen voor de kenmerkende en overweldigende Spyker-sound. Een glazen hardtop wordt standaard geleverd op de C12 Spyder.

Exclusieve auto, exclusief horloge
Het betreft op dit moment nog een prototype maar er is veel te verwachten van de auto. Reden om te denken dat de auto in productie gaat betreft het opgegeven van een indictatieprijs van € 290.000,- exclusief belastingen. Naast de Spyker C12 Spyder introduceerde Spyker op de Miljonair Fair nog een wereldprimeur. Het betreft hier geen auto maar een horloge. Het speciale Spyker-horloge zal in een beperkte oplage van 48 stuks worden gemaakt en is daarmee zeer exclusief. Daar is de prijs ook naar want met een prijs van € 34.700,- is het bepaald geen koopje. Sterker nog, je kunt er een prachtige auto voor kopen!

Gerelateerde artikelen

Spyker Collection webshop geopend

Lifestyle & design
Spyker Collection webshop geopend
> Artikel lezen

Victor Muller hangt 6 jaar cel boven het hoofd

Autonieuws
Victor Muller hangt 6 jaar cel op het hoofd
> Artikel lezen

Spreekt Spyker haar 9de en laatste leven aan in Genève?

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyker C8 Aileron zwaait uit als LM85

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyker C8 Preliator: vechtersbaasje

Autonieuws
Spyker C8 Preliator: productierijpe primeur
> Artikel lezen

Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8

Autonieuws
Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.