Autonieuws

Nog meer foto´s van de nieuwe Toyota RAV4

Ze zijn nog altijd niet fantastisch, maar een verrassing mag de nieuwe RAV4 nu echt niet meer heten na het opnieuw lekken van foto´s van het model. Morgen, later op de dag (Nederlandse tijd) zal Toyota de auto officieel wereldkundig maken.

Met de RAV4 stond Toyota aan de voet van de berg compacte SUV’s/crossovers die er vandaag de dag rondrijden. Door die vloedgolf aan nieuwkomers is de Japanse pionier zelf een beetje ondergesneeuwd geraakt, maar Toyota is ervan overtuigd dat het een comeback gaat maken met de gloednieuwe RAV4 die tijdens de Los Angeles Motor Show zal worden gepresenteerd. Over twee dagen dus.

Auris
Omdat Toyota graag weer mee wil tellen in het crossoversegment is het des te vervelender voor het merk dat de nieuwe RAV4 nu al op het internet circuleert en daarmee het grote nieuwtje er wel van af is. Lichtpuntje voor Toyota is dat de beelden die de RAV4 in vol ornaat tonen niet bijster groot en scherp zijn en de foto’s die dat wel zijn de auto slechts deels laten zien. Dat de RAV4 designtechnisch de weg van de Yaris en de reeds onthulde nieuwe Auris voortzet is echter overduidelijk te zien. Het ronde is er vrijwel helemaal van af. Ook het interieur (dashboard) is aanmerkelijk hoekiger en strakker geworden.

Hybrid
Gegroeid is de RAV4 ook en dat betekent doorgaans meer binnenruimte. Wat we op motorisch vlak kunnen verwachten is nog een vraagteken. Daarover in LA vast meer. Vooral benieuwd zijn we of Toyota naast de conventionele motoren op korte termijn ook de Hybrid gaat leveren.

Gerelateerde artikelen

Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker

Autonieuws
Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker
> Artikel lezen

Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights

Autonieuws
Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.