Autonieuws

Kia Pro_Cee’d GT laat glimp zien

Een GTI-achtige Pro_Cee’d zal in de tweede helft van 2013 zijn opwachting maken bij de dealers. Dat heeft Kia zojuist officieel bevestigd en ze hebben er meteen een schets van de auto bijgevoegd.

Uit de abstracte computerschets valt weinig concrete informatie te halen over het uiteindelijke design van de zogenaamde Pro_Cee’d GT, maar eerder liet Kia’s hoofddesigner al weten dat hij het model visueel ‘apart’ heeft willen zetten van het overige leveringsprogramma. Reken zoal op andere, potige bumpers rondom en grotere wielen.

200 pk
Waar het vooral om draait bij een hot hatchback, want zo mag je de Pro_Cee’d GT gerust betitelen, is de aandrijflijn. Kia meldt in het summiere persbericht dat het model uitgerust zal worden met een 1.6 liter GDI-viercilinder turbobenzinemotor, goed voor een vermogen van ‘iets meer dan 200 pk’. Een handgeschakelde 6-bak zal standaard zijn, en ook al zwijgt de fabrikant zelf hierover in alle talen, het is aannemelijk dat er een automaat met dubbele koppeling in de optielijst staat.

Frankfurt
Omdat Kia het met de Pro_Cee’d GT wil opnemen tegen de Golf GTI en consorten verwachten wij een showdebuut in Europa. Gezien dat gegeven is de Autosalon van Genève (begin maart) een mogelijkheid, maar ook de IAA Frankfurt vindt volgend jaar weer plaats, en wel in september. En dat is natuurlijk het hol van de leeuw...

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Kia Cee'd (GT Line) met 1.0 T-GDi geprijsd

Autonieuws
1.0 T-GDI debuteert in Kia Cee'd GT Line
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.